Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2021 20:11

Fransa ve İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

Fransa, koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'den gelen vatandaşlarına 10 günlük karantina uygulama kararı aldı. Fransa'nın kararından sonra İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeye alınacağı belirtildi.

Fransa ve İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı
Fransa,İngiltere,Türkiye,Kırmızı Liste

Fransa, koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'den gelen vatandaşlarına 10 günlük karantina uygulama kararı aldı. Fransa'nın kararından sonra İngiltere'de Türkiye'yi kırmızı listeye alınacağını belirtti. İngiltere, Türkiye'den gelen vatandaşlarını 10 gün karantiya zorunluluğu kuralına dahil etmemişti. Ama son gelişmelere göre İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeye alarak Türkiye'den gelecek olan kişilere 10 gün karantina zorunluluğu uygulayacak. İngiltere, Türkiye dışında Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceği belirtti.

MASRAFLARI KARANTİNAYA GİRENLER KARŞILAYACAK

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masrafları kendileri karşılayarak otelde karantinada kalmaları gerekiyor. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin TL) masrafını da yolcuların kendileri karşılayacak.

.

BELLİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENİYOR

İngiltere, bu uygulamayı farklı varyantların ülkeye girişini engellemek adına yaptığını söylüyor. Kırmızı listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi’nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesine göre belirleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...