Tgrt Haber
31 May 2022 16:30 - Güncelleme : 31 May 2022 17:19

Gaziantep’te Suriyeli yaşlı kadına tekme atan saldırgan tutuklandı

Gaziantep’te 70 yaşındaki engelli Suriyeli bir yaşlı kadının darp edildiği görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı.  Yaşlı kadının ‘çocuk hırsızına’ benzetildiği için saldırıya uğradığı ortaya çıkarken gözyaşları içerisinde çaresizce etrafa baktığı anlar kameraya yansıdı. Tepki çeken görüntülerin ardından gözaltına alınan saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
gaziantep,suriyeli,yaşlı kadın

Siyaset camiasında son dönemde artan Suriyeli mülteciler yönelik açıklamalar söylemin yanı sıra bazı yerlerde şiddetli eylemlere de dönüşüyor.  Bunlardan biri de Gaziantep’te yaşandı. Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan 70 yaşındaki Suriyeli uyruklu yaşlı kadın, kentteki ‘çocuk hırsızına’ benzetildiği için S.Ç. isimli kişi tarafından saldırıya uğradı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Çaresiz ce ağlayan kadının görüntüleri sosyal medyada yayılırken infiale neden olan görüntülere ilişkin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu. Saldırganın ekiplerce gözaltına alındığı duyurulurken saldırıya uğrayan ve akli dengesinin yerinde olmadığını tespit edilen 70 yaşındaki kadının kaymakam tarafından evinde ziyaret edildiği öğrenildi.

VALİ DAVUT GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Vali Davut Gül ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Engelli ve yaşlı teyzemize tekme atan kişi emniyetimizin titiz çalışması sonucu tespit edilmiş ve savcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır. Vali yardımcımız, teyzeyi evinde ziyaret ederek devletimizin sıcak elini uzatmıştır. Kriminal tiplere fırsat vermeyeceğiz. Üzgünüz..." ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te Suriyeli yaşlı kadına tekme atan saldırgan tutuklandı

SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI

Vali Gül ile görüştüğünü belirten gazeteci Esra Elönü ise Twitter hesabından, "Can kardeşlerim sayın vali Davut Gül beyle görüştüm, bu twiti kalbimi tutarak yazıyorum. Teyzemiz Suriyeli zihinsel engelli uyuşturucu ve hırsızlıktan bir çok suç kaydı bulunan bir tane açık büfe kromozom çocuğu yürüyen WC, teyzemize tekme atıyor ." ifadelerini kullanarak saldırganın sabıkasının kabarık olduğunu belirtti.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan zanlı Ş.Ç, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı Ş.Ç, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Gaziantep’te Suriyeli yaşlı kadına tekme atan saldırgan tutuklandı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
BEN 2 Haziran 2022 10:21

Bu ne ya!!!! Olmaz olsun böyle ırkçı köpekler.

Gülperi 1 Haziran 2022 14:44

????

Murat31 Mayıs 2022 07:26

Adalet yok annesi yaşından büyük kadına tekme atıyor kaburgalari kırılana kadar döveceksin o adi pisliği ki Bi daha yaslilarimiza el kaldırilmicani öğrensinler ne ki kardeşim bu yok suriyeli yok Türk yok kürt vs hepimiz kardeşiz hepimiz elhamdülillah Müslümanız neyin kavgası bu

Sonraki Haber Yükleniyor...