Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2019 10:33

Gaziden insanlık dersi

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yolda can çekişen güvercini gören gazi ona kalp masajı ve suni teneffüs yaparak hayatta tutmaya çalıştı.

Gaziden insanlık dersi
Gazi,,Gazi adana,

Cudi Dağı'nda operasyon yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında Bestler-Dereler bölgesinde 27 Mayıs 2012 günü çıkan çatışmada Uzman Çavuş Aydın Öztürk elinden vurularak gazi oldu. Gazi Öztürk yaylaya gittiği Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yolda bir güvercinin can çekiştiğini gördü. Öztürk, ilk yardım eğitimi aldığı için hemen güvercini hayata döndürmek için kalp masajı yaptı. Ancak kalp masajı yeterli olmayınca gazi bu kez de güvercine suni teneffüs yaptı. Gazi uzun süre güvercini hayatta tutabilmek için mücadele etti. Ancak buna rağmen güvercin hayatını kaybetti.
Bu duruma çok üzülen gazi Öztürk, güvercini yolda can çekişirken görünce içi parçalandığını ve onu hayatta tutmak için mücadele ettiğini belirterek, "Ben uzman çavuş olduğum için ilk yardım eğitimi almıştım. Güvercini de yolda öyle görünce çok üzüldüm. Onu alıp hayatta tutmaya çalıştım ama olmadı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...