Tgrt Haber
22 May 2021 16:21

Gazze'yi vuran İsrailli pilot: Rahatlamak için vurduk

İşgalci İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında Gazze'yi bombalayan İsrailli savaş uçağı pilotu şoke eden bir itirafta bulundu. Gazze'den gelen roketleri engelleyemeyince hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten pilot buna karşılık olarak rahatlamak için yüksek binaları vurduklarını söyledi.

Gazze'yi vuran İsrailli pilot: Rahatlamak için vurduk
İşgalci İsrail,,gazze,,pilot,

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında görev yapan bir savaş pilotu İsrail televizyonu Kanal 12’ye verdiği röportajda itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

RAHATLAMAK İÇİN BOMBALAMIŞLAR

Gazze'yi bombalayan İsrailli savaş uçağı pilotu, rahatlamak için çok katlı yüksek binaları hedef aldıklarını söyledi.

HAFİFE ALMAYIN TEHDİDİ

İsrailli pilot, kendilerinin hafife alınmaması gerektiğini, Gazze’ye tonlarca cephane ile saldırdıklarını ifade etti.

Gazze’deki binaları bombalamanın onlar için rahatlama ve nefes alma yolu olduğunu ifade eden pilot, “Gazze'deki çok katlı binaları bombalamak, Filistinli direniş gruplarının bizi sürekli olarak tekmeleme başarısı ile bu yönde bir hayal kırıklığı yaşadık. “ dedi.

Filistinli direniş gruplarının liderlerine dokunamadıklarını itiraf eden İsrailli pilot "D", "Gazze'den gelen roket atışlarını engellemekte başarısız olduk, terör örgütlerinin liderlerine dokunamadık bunun için çok katlı binaları vurduk." dedi.

Uzmanlar, İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sisteminin, başarısızlık olduğunu belirtti.

İsrail savaş uçakları Gazze’yi 11 gün boyunca bombardımana tutmuştu. Assocatied Press ile Al Cazeera'nın ofisinin de bulunduğu binayı yerle bir etmişti.

248 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze’ye yönelik saldırılarda aralarında 66 çocuk, 39 kadın da bulunan 248 Filistinli hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...