Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2014 14:32

Gençler Kariyer Zirvesi'ne hazırlanıyor

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Kariyer Zirvesi, gençlere yönelik seminerle başladı.

Gençler Kariyer Zirvesi'ne hazırlanıyor
Kariyer Zirvesi, İhlas Vakfı, Haliç Kongre Merkezi

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda Mehmet Emin Öztürk'ün moderatörlüğünde yapılan seminerde konuşmacılar hayat tecrübelerini paylaşarak gençlere yol gösterici tavsiyelerde bulundular.

Okyay: “Herkesle iyi geçinmeye çalışın.”
Gençler Kariyer Zirvesi'ne hazırlanıyor 

Seminerin açılış konuşmasını yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay konuşmasında iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Okyay öncelikle iş hayatına atılacak gençlerin şimdiden kendilerini hazırlamaları gerektiğini vurguladı. Üniversitede okuyan gençlere seslenen Okyay, şimdiden kendilerine yatırım yapmalarını mümkünse bir işyerinde çalışmaya başlamalarını tavsiye etti.

Başarının sırrını merak eden gençlere seslenen Okyay, “Mesleki bilgilerinizin başarıya ulaşmanızdaki etkisi yüzde yirmi civarındadır. Geri kalanı sizin insan ilişkilerindeki becerilerinizdir. Her zaman birlikte olduğunuz insanlarla iyi ilişkiler kurun. Herkesle iyi geçinmeye çalışın.” dedi. 

Okyay son olarak zirvenin herkes için hayırlı geçmesini temenni ederek sözlerine son verdi.

Okyay'dan sonra söz alan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, değerlerine sahip insan yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Okullarında akademik başarıdan daha çok değerlerine sahip çıkan vatanına, milletine ve ailesine hayırlı evlatlar yetiştirmeyi amaç edindiklerini ifade eden Koç, elde edilen Değerler Olimpiyatı Şampiyonluğu'nun da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bozbay: “İnsanlarla ve onların duygularıyla çalıştığınızı unutmayın.”
Gençler Kariyer Zirvesi'ne hazırlanıyor 

İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, konuşmasına 100 farklı üniversiteden gelerek zirveye katılan gençlere hoş geldiniz diyerek başladı. “Bu tablo bizim için gurur tablosudur. İhlas Grubu olarak hepinizin iyi birer eğitim alması için çalışıyoruz. Amacımız gelecekte hepinizin önemli mevkilere gelerek yerimizi sizlerin almasıdır.” diyen Bozbay, milletimizin gelecekteki hedeflerinin gerçekleştirilmesinde bugün salonda bulunan gençlerin büyük vazifeler üstleneceklerine inandığını söyledi.

İş hayatında kariyer yapmak ve başarılı olmak için global dünyayı ve dijital gelişimleri takip etmek gerektiğinin altını çizen Bozbay, “Tüm bunlarla ilgilenirken insani ilişkilerinizi kaybetmeyin. İnsanlarla ve onların duygularıyla çalıştığınızı asla unutmayın.” dedi.

Gözlem, iyi analiz ve soğukkanlı davranmayı başarının temel noktaları olarak gösteren Bozbay, “Ayrıca bizim cesur ve girişimci gençlere ihtiyacımız var. İhlas Holding olarak cesur ve üretken fikirlere tüm desteğimizi veriyoruz.” ifadesini kullandı.
Gençler Kariyer Zirvesi'ne hazırlanıyor 

Cesur fikirlerin hayata geçirilerek İhlas Holding'in önemli bir yere geldiğini vurgulayan Bozbay, son olarak “Sizlerin fikirlerinizi önemsiyoruz ve destekliyoruz. Fikrinizi söylerken korkmayın, başarıyı sevin ama başarısızlıkta sizi yolunuzdan ayırmasın.” dedi.

Verilen aranın ardından Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, “Bir Davaya Adanmışlık ve Kariyer” konulu sunumunu yaptı. Konuşmasında günümüzde yaşanan siyasi olaylara değinen Kapan, oluşan siyasi haritayla ilgili görüşlerini dinleyicilere aktardı.

Hemen ardından sahneye çıkan Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er'de konuşmasının büyük bölümünü gençlerden gelen sorulara ayırdı. Gelen soruları büyük bir içtenlikle yanıtlayan Er merak edilen konularda tecrübelerini paylaşarak etkileyici cevaplar verdi. Selamınız sermayeniz olsun diyen  Rahim Er, ölümden başka her şeyin çaresi vardır sözünün hayat düsturu olduğunu açıkladı.
Gençler Kariyer Zirvesi'ne hazırlanıyor 

İki oturum halinde yapılacak seminerin öğleden sonraki bölümünde Selim Düzgün, Salih Uyan, Aygan Ogan, Hüseyin Sarıkoç ve Ekrem Çalkılıç'ta birer konuşma yapacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...