Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2022 11:19 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 11:26

Bedelli askerlik düzenlemesinde dikkat çeken ‘Genelkurmay’ detayı! Yaşar Güler’in 5 yıl daha görevde kalmasının önü açıldı

AK Parti tarafından hazırlanan ve Meclis’e sunulan 550 bin kişiyi kapsayacak bakaya ve kaçaklar için ‘bedelli askerlikte yeni düzenlemede’ Genelkurmay detayı dikkat çekti. Yapılan düzenleme ile birlikte Genelkurmay Başkanları için 67 olan yaş sınırı 72’ye çıkarıldı. Böylelikle Eylül’de emekliye ayrılacak olan Org. Yaşar Güler'in 5 yıl daha görev yapmasının önü açıldı. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
Bedelli askerlik düzenlemesinde dikkat çeken ‘Genelkurmay’ detayı! Yaşar Güler’in 5 yıl daha görevde kalmasının önü açıldı
yaşar güler,genelkurmay,bedelli askerlik düzenlemesi

550 bin kişiyi kapsayacak ‘bedelli askerlikte yeni düzenleme’ Meclis’e sunuldu. Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanmanın önünü açacak düzenleme Meclis tatile girmeden yasalaşması bekleniyor.  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal düzenlemeye ilişkin detayları kamuoyuna açıklarken ‘Genelkurmay Başkanı’ için yapılan değişiklik dikkat çekti.

GÖREV SÜRESİNİN UZAMASININ ÖNÜ AÇILDI

Genelkurmay Başkanı’nın görev süresi yani yaş haddi 72 yaşında çıkarıldı ve birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getirildi. Bu değişiklik ile birlikte mevcut Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in görev süresi de değişmiş oldu. Eylül 2022’de emekliye ayrılacak olan Güler’in görev süresi böylece 5 yıl daha uzatılmış oldu.

YAŞAR GÜLER KİMDİR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1954 yılında Ardahan'da doğdu. 1974 senesinde Kara Harp Okulu’ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1986 senesinde Kara Harp Akademisi’nden mezun olarak kurmay subay oldu.2001 senesinde Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.  2005 senesinde Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede de sırasıyla MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini yapmıştır. 2009 senesinde Korgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede ise sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yapmıştır. 2013 senesinde Orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay II. Başkanlığına atanmıştır. 28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi. 2 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararla da Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilmiştir. Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Orgeneral Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığına getirilmesinin ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığına atanarak; Türkiye’nin 30’uncu Genelkurmay Başkanı oldu. Demet Güler ile evli olan Orgeneral Yaşar Güler’in bir çocuğu ve iki torunu vardır.

Bedelli askerlik düzenlemesinde dikkat çeken ‘Genelkurmay’ detayı! Yaşar Güler’in 5 yıl daha görevde kalmasının önü açıldı

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...