Tgrt Haber
02 Ocak 2014 15:54

Genelkurmay Başkanlığı'ndan suç duyurusu

Genelkurmay Başkanlığı'nın, TSK mensuplarının yargılandığı bazı davalarla ilgili, suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan suç duyurusu
ankara, Genelkurmay başkanlığı, suç duyurusu,

Genelkurmay Başkanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yargılandığı bazı davalarla ilgili 27 Aralık 2013'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Genelkurmay Adli Müşavirliğinin bu yönde bir talebi oldu. İnceliyoruz. Yarın bu konuda açıklama yapacağız" dedi.
"Balyoz Planı Davası" sanıklarından 21'inin avukatlığını yapan Haluk Pekşen de AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerdeki açıklamalar üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile Başbakanlık Teftiş Kuruluna birer başvuruda bulunduğunu bildirerek, "Bugün Genelkurmaydan aradılar ve 'Sizin başvurunuzu da kapsayacak şekilde gerekli dokümanları da ekleyerek konuyu savcılığa ilettik' dediler" ifadelerini kullandı.Avukat Pekşen'in geçen günlerde Genelkurmay Başkanlığına verdiği dilekçede, "son günlerde kamuoyunun yakından takip ettiği bir soruşturmanın ardından pek çok Emniyet mensubunun görevden alındığı belirtilerek, bunlar arasında Balyoz Planı Davası'nda adli kolluk olarak görev yapan emniyet mensuplarının da bulunduğu kaydedildi.  Balyoz Planı Davası sanıkları bakımından yargılamanın yenilenmesi yolunun açılması gerektiği ifade edilen dilekçede, "Kamuoyuna yansıyan bilgiler ışığında Genelkurmay Başkanlığınca 'milli orduya kumpas kuranlar'ın ortaya çıkartılması' amacıyla cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını arz ve talep ederiz" ifadelerine yer verildi. Pekşen'in, Başbakanlık Teftiş Kuruluna verdiği dilekçede de son günlerdeki gelişmelere ilişkin açıklamalar yapıldıktan sonra, "Balyoz yargılamasının artık hiçbir hukuki dayanağının olmadığı ve tamamıyla kurmaca bir kumpasın ürünü olduğu açıkça ortaya çıkmıştır" iddiasında bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...