Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2015 19:43

Geriye sadece yürek burkan bu hikayeler kaldı

Diyarbakır'da polislere lokantada çorba içtikleri sırada PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden iki sivilin yaşam hikayeleri yürek burktu.

Geriye sadece yürek burkan bu hikayeler kaldı
diyarbakır, sivil, ölüm

Saldırının düzenlendiği lokantada garsonluk yapan, teröristlerce  açılan ateş sonucu polislere çorba servisi yaptığı sırada ağır yaralanan ve  kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamayan 22 yaşındaki Şeyhmus  Sanır'ın, ailesinin geçimini sağlamak için eğitimini yarıda bıraktığı, garsonluk  yaparak kardeşlerini okuttuğu öğrenildi.
 
- Ailesinin geçimini sağlıyordu
 
Sanır'ın dayısı ve çalıştığı lokantanın sahibi Recep Ölmez, AA  muhabirine, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için yeğeninin lise eğitimini  yarıda bırakarak 12 ve 17 yaşlarındaki iki kardeşini okutmak için garsonluk  yaptığını söyledi.
 
Ölmez, Sanır'ın askere gitmek için lokantadan ayrıldığını, bir ay önce  vatani görevini tamamlayarak Diyarbakır'a geldiğini ifade ederek, "Yeğenim  ailesinin geçimini sağlamak için yine lokantamda garsonluk yapmaya başlamıştı.  Çevresinde çok sevilen efendi, terbiyeli bir çocuktu. Kimseye bir zararı yoktu"  dedi.
 
- "Saldırı esnasında polislere servis yapıyordu"
 
"Yeğenim saldırı esnasında polislere servis yapıyordu. Saldırıyı  kınıyorum" diyen Ölmez, lokantaya herkesin gelip yemek yediğini aktardı.
 
Ölmez, olayların son bulmasını dilediklerini kaydederek, "Artık  insanların ölmesini istemiyoruz. Bu saldırıların ve olayların artık bitmesini  istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
- Oğlunun mürüvvetinin görmek istiyordu
 
Aynı saldırıda çorba içerken hayatını kaybeden biri kız iki çocuk  babası emekli Osman Saim Çetin'in (66), oğlunun düğünün hazırlıklarını yaptığı  öğrenildi.
 
Çetin'in en büyük arzusunun bekar olan oğlunun mürüvvetini görmek  olduğunu belirten yakınları, bunu çok arzuladığını, bir an önce bu mutluluğu  yaşamak istediğini sık sık kendileriyle paylaştığını anlattılar.
 
Antalya'da rahatsızlığı bulunan annesini ziyaret ettikten sonra  oğlunun düğün hazırlıkları için Diyarbakır'a dönen Çetin'in saldırı günü 16  Ekim'de dünyaevine girecek oğlunun düğün davetiyelerini bastırmayı planladığı  bildirildi.
 
- Ailelere taziye ziyareti
 
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı  Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Diyarbakır  Emniyet Müdürü Adnan Taşdan terör saldırısında yaşamını yitiren Sanır ve Çetin'in  yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu, dua okudu.
 
Vali Aksoy ve beraberindekiler, ailelere başsağlığı diledi.
 
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki lokantadaki dün polis  memurlarına, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda  yaralanan 3 polis ve 3 sivil hastaneye kaldırılmış, lokantada garsonluk yapan  Şeyhmus Sanır ve müşteri olan Osman Saim Çetin, tüm müdahalelere rağmen hayatını  kaybetmişti.
 
İl Emniyet Müdürlüğünce saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan  terör örgütü mensuplarının eşkalinin belirlendiği, yakalanmalarına yönelik  kapsamlı çalışmaların sürdüğü açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...