Tgrt Haber
28 May 2014 19:00

Gezi olaylarına müdahale eden o polislere 3 yıl hapis istemi

İzmir'de geçtiğimiz yıl marjinal grupların öncülük ettiği Gezi eylemleri sırasında Kordon'da eylemle ilgisi olmadığı öne sürülen bir kızın saçını çekip copla vurdukları iddiasıyla açığa alınan Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli polis memurları İ.G. ve M.K. hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gezi olaylarına müdahale eden o polislere 3 yıl hapis istemi
izmir, gündoğdu meydanı, polisler, hapis,

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 2 Haziran'da polisler Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulundu. Bu sırada gruptan polise taş atıldı. Polis ise gruba polis biber gazı ve cop ile karşılık verdi. Bu sırada Kordonboyu'nda oturan ve öğrenci olduğu sanılan birkaç genç de 3 polis tarafından coplanırken, biri de genç bir kızın saçını çekti. Bu görüntüler üzerine İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım ile Polis Başmüfettişi Osman Babadağ, söz konusu iki polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı. Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği iki polis, daha sonra açığa alındı. İzmir Barosu da saç çeken polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişler de sanık polis memurları hakkında dava açılması için hazırladıkları dosyayı Valiliğe verdi. Valilik de dosyayı olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısına gönderdi. Cumhuriyet Savcısı, müfettişlerin hazırladığı dosya ve baronun şikayetini incelemeye aldı. Savcı, sanık polis memurları ile tanıkların ifadelerini aldı. Polis memurları görüntülerde yer alan kişilerin kendileri olduklarını, mağdurların kendilerine hakaret ettiklerini, ayrıca olaylar sırasında üç gün uykusuz ve yorgun olduklarından dolayı davranışlarına hakim olamayıp böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Savcı, hazırladığı iddianamede olayın detaylarını ayrıntılarıyla anlattı. Savcı, görüntülerde yer alan ve kimlikleri tespit edilemeyen erkek şahısa polis memuru M.K.'nın elindeki copla iki kez sırtına vurduğunu, beyaz tişörtlü kadının da saçını çekip, sırtında bulunan çantaya copla vurduğunu, üçüncü polis memuru M.B.'nin ise sanık polislere copla vurmaması için "vurma" diye bağırmasının ardından sanıkların eylemine son verdiğini belirtti. Polis memurları İ.G. ve M.K. hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...