Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2014 13:01

Gizem’in cinayet sanığı, başka ilde yargılanacak

Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan güvenlik görevlisi 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz'in başka ilde yargılanmasına karar verildi.

Gizem’in cinayet sanığı, başka ilde yargılanacak
gizem, gizem akdeniz, süleyman akdeniz, intikam, cezaevi, Adana, Akdeniz, Oyun, Adana Haberleri

Adana'da evinin önünde oynarken kaçırdığı 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan güvenlik görevlisi 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz'in başka ilde yargılanmasına karar verildi. 17 Nisan'da, merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'ndeki evlerinin bulunduğu sokakta oyun oynarken ortadan kaybolan Gizem Akdeniz'in 36 saat sonra işkence edilip, yakılmış cesedi bulundu. Yapılan araştırmada, ailenin akrabası olan Süleyman Akreniz'in, Gizem'i, ablası Gamze Akdeniz ile evlenmesine izin verilmemesi üzerine intikam için öldürdüğü belirlendi. Gözaltına alınan Süleyman Akdeniz, pikniğe götürme bahanesiyle kandırdığı minik kızı götürdüğü Kabasakal Mezarlığı arkasındaki Rüzgarlı Tepe'de karnından bıçaklandıktan sonra üzerine benzin döküp yaktığını itiraf etti. Cinayet şüphelisi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Cumhuriyet Savcısı'nın 'cinayet'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'çocuğun istismarı ve hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası talep ettiği iddianameyi kabul eden Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davanın başka ilde görülmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Türkiye'yi sarsan korkunç cinayette olası yaşanabilecek olayları gözden geçirip, güvenlik gerekçesiyle başka ilde yargılamanın yapılması yönünde karar alıp, dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...