Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2020 08:54

Göçmenlerin imdadına Sahil Güvenlik yetişti

Aydın'ın Didim açıklarından lastik botlarla Avrupa’ya geçmek isteyen 2 bottan 1’i battı. Denizde yaşanan can pazarına devriye görevinde olan Türk Sahil Güvenlik ekipleri yetişerek 14 düzensiz göçmenin hayatını kurtardı. Sağlık durumu kritik olan biri çocuk Aydın’a sevk edildi.

Göçmenlerin imdadına Sahil Güvenlik yetişti
Didim,,mülteciler,,göçmen

Didim açıklarından lastik botlarla Yunanistan’a geçmeye çalışan iki lastik botta bulunan 83 düzensiz göçmen, zorlu hava şartları nedeniyle ölümle burun buruna geldi. Devriye görevi atan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri iki lastik bottan bir botun battığını tespit etmesinin ardından olaya müdahale etti.

Göçmenler hastaneye yetiştirildi

Denize düşen düzensiz göçmenleri bota alan ekipler, 5’i kadın, 7’si çocuk ve 2’si yetişkin erkek 14 kişiyi ambulanslarla Didim Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

Göçmenlerin imdadına Sahil Güvenlik yetişti

Denizde soğuktan dolayı etkilenen 14 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, botlarda bulunan 69 kişinin de karaya çıkartıldığı öğrenildi.

Göçmenlerin imdadına Sahil Güvenlik yetişti

Didim Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan düzensiz göçmenlerden 9’u tedavilerinin ardından Didim Marinaya götürülürken, diğerlerinin tedavileri hastanede devam ediyor. Hastane tetkiklerinde durumu kritik olan bir çocuk ise ambulansla Aydın’a sevk edildi.

Göçmenlerin imdadına Sahil Güvenlik yetişti

Faciadan kurtarılan göçmen çocuklar ise basın mensuplarının sorularına cevap vererek kendilerinin Yunan botu tarafından batırıldığını ve üzerlerine benzin döküldüğünü ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...