Tgrt Haber
28 Haziran 2021 16:34

Gökbey’in üçüncü prototipi de başarı ile havalandı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli helikopter Gökbey’in 3’üncü prototipinin ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdiğini açıkladı.

Gökbey’in üçüncü prototipi de başarı ile havalandı
İsmail Demir,,Gökbey,

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Gökbey Helikopteri'nin 3. prototipinin ilk uçuşunun başarılı şekilde gerçekleştiğini duyurdu.

"DURMAK YOLA DEVAM"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sertifikasyon test faaliyetleri süren Gökbey helikopterimizin 3. prototipi ilk uçuşunu başarılı şekilde gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 dakika süren bu uçuşla beraber uçuş test faaliyetlerine yeni bir prototipi daha dahil ettik. Durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

Demir, paylaşımında helikopterin kalkış ve iniş görüntülerinin yer aldığı bir videoya da yer verdi.

YERLİ VE MİLLİ HELİKOPTERİN YOLU AÇILDI

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sivil ve askeri helikopter için bir dizi proje yürüten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), büyük helikopterlere yönelik tasarım organizasyonu yeterliliği alarak yerli ve milli helikopterleri müşterileriyle buluşturmak için önemli bir adım atmıştı. 

TUSAŞ Organizasyon Onayları Müdürü Yetiş Uysal, sertifikasyon çalışmalarının uçuşa elverişliliğin belgelendiği bir süreç olduğunu ve uçak ya da helikoptere verilen tip sertifikasının alınmasıyla tamamlanacağını açıklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...