Tgrt Haber
29 Ekim 2015 19:09

Gökyüzünde 54 metrekarelik Türk bayrağı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 54 metrekarelik Türk bayrağı açıldı.

Gökyüzünde 54 metrekarelik Türk bayrağı
gökyüzü, bayrak,

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Fethiye ilçesinde yamaç paraşütüyle uçuş yapan 2 pilot, gökyüzünde 54 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

Tandem (ikili) ve single (tekli) uçuş yapan pilotların gökyüzünde dalgalandırdığı ay yıldızlı bayraklar, Belcekız Plajı'nda güneşlenen yerli ve yabacı turistler tarafından ilgiyle izlendi.

Yamaç paraşütü pilotları Güven Bay ve Erdoğan Şanslı, Babadağ'ın "bin 700" pistinden uçuş yaparak 54 metrekarelik Türk bayrağı açtı. Ölüdeniz semalarında dalgalandırılan Türk bayrağı, pilotlar tarafından aksiyon kamerası ile görüntülendi.

Pilot Güven Bay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölüdeniz'de ilk kez bu kadar büyük Türk bayrağının yamaç paraşütüyle gökyüzünde dalgalandırıldığını söyledi.

Bu uçuşu hem Cumhuriyet Bayramı'nda yapmanın hem de en büyük bayrağı ilk kez dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Bay, "Daha önce provasını yaptığımız bu uçuşu, Cumhuriyet Bayramı'na denk getirmek istedik. Bayrak çok büyük olduğu için tandem uçuş yaptık. Uçuş yaptığım diğer pilot arkadaşım bayrağın açılmasını ve toplanmasını sağladı" dedi.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise her bayramda olduğu gibi bu bayramda da gökyüzünü Türk bayrakları ile şenlendirdiklerini ifade etti.

"Gökyüzünde özgürlüğü bayrakla taçlandırdık"

Türk bayraklı atlayışlara katılan Fulya Doğaner de uçuş yapmak için bugünü özellikle seçtiğini ve ilk kez yamaç paraşütü yaptığını anlattı.

Cumhuriyetin gururunu sadece yeryüzünde değil gökyüzünde de yaşamayı hedeflediklerini dile getiren Doğaner, "Gökyüzünde Türk bayrağı açmak çok güzel bir duygu. Cumhuriyet zaten bir özgürlüktür, biz de gökyüzünde özgürlüğü bayrakla taçlandırdık" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...