Tgrt Haber
26 Ekim 2018 14:35

Google Maps'te 'Kürdistan' skandalı!

Google'ın Türkiye'yle ilgili skandallarına bir yenisi daha eklendi. Google Maps'e doğu illerini de içerisine alan "Kürdistan" haritası eklendi.

Google Maps'te 'Kürdistan' skandalı!
google maps

İnternet dünyasının en çok kullanılan arama motoru Google, bir skandala imza attı. Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerini de içeren harita, "Kürdistan haritası" şeklinde yayımlandı.

Türk medyasında yer alan tepkilere rağmen haritada bir değişikliğe gitmeyen Google'dan açıklama bekleniyor. Google'da "maps" (haritalar) şeklinde yapılan arama sonrasında "Kurdıstan" şeklinde bir bağlantı göze çarpıyor.

Söz konusu bağlantıya tıklandığında Osmaniye'nin doğusundan itibaren 27 ilin haritanın içerisinde yer aldığı görülüyor. Şu ana kadar yaklaşık 1.5 milyona ulaşan görüntülemeyle ilgili Google yetkililerinden resmi bir açıklama gelmedi.

Google Maps üzerinde yer alan haritayı şikayet etmek için;

Haritanın sol üst tarafında yer alan üç çizgili ikona tıklayın.
Sol tarafta açılan pencerede "Uygunsuz içeriği bildir" seçeneğine tıklayın.
"Sorun bildirin" başlığıyla açılan yeni pencerede "Bu haritada başka açıdan uygunsuz içerik var." seçeneğini tercih ederek, pencerenin alt kısmında yer alan "OK" seçeneğine tıklayın.
Söz konusu haritaya ilişkin Google'a farklı kullanıcılardan yoğun sayıda şikayet geldiği takdirde, Google'ın bu haritayı kaldıracağı ya da güncelleyeceği olası bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...