Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2021 09:26

Görev başındaki polisi kayda almak yasaklandı

Boğaziçi Üniversitesi olaylarında bir kısım protestocunun güvenlik güçlerini videosunu çekerek sosyal medyada hedef göstermesi büyük tepki toplamıştı. Vandallığın tekrar etmemesi için 1 Mayıs öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü, güvenlik güçlerinin görevi başında görüntülenmesine engel olunmasını istedi. Emniyet personelinin bu gibi durumları engellemesi ve görüntüleme girişimine adli işlem yapılması yönünde genelge yayınladı.

Görev başındaki polisi kayda almak yasaklandı
emniyet genel müdürlüğü,,polis,,genelge,

Son dönemde yaşanan toplumsal olaylarda, görev başındaki güvenlik güçlerinin görüntülenmesi ve sosyal medyada manipülatif paylaşımlarla gerçeği çarpıtma girişimleri çokca gündeme geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü bu konuda harekete geçti. Genel Müdür Mehmet Aktaş'ın imzasıyla konuya ilişkin bir genelge yayınlandı.

POLİSİ GÖRÜNTÜLEMEK YASAKLANDI
Yayınlanan genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği", ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği ifade edilrek bu tür girişimler yasaklandı.

"ADLİ İŞLEM YAPILACAK"
Genelgede,"Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi" ifadelerine yer verildi.

Görev başındaki polisi kayda almak yasaklandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...