Tgrt Haber
03 Ocak 2014 11:59

Görmez, 'Kampüslerinde yapılan camileri çok önemsiyoruz'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz' dedi.

Görmez, 'Kampüslerinde yapılan camileri çok önemsiyoruz'
Diyanet işleri başkanı, mehmet görmez, görmez, yapılan camileri çok önemsiyoruz,

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti. Görmez, burada yaptığı konuşmada, 2014 yılının ilk cumasında Afyonkarahisar'da olmaktan, hayırlı bir vesile ile kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Türkiye'deki bütün camiler ve mabetler bizim için  önemli ama bilhassa son bir kaç yıldır üniversitelerimizin kampüsleri içinde yapılan camileri çok önemsiyoruz. Onların açılışında bulunmak bizin için ayrıca bir bahtiyarlık" diyen Görmez, eski bir akademisyen olarak öğrencilerle, gençlerle bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her yılın sonunda bir değerlendirme yaptıklarını anlatan Görmez, şunları bildirdi: "Afyonkarahisar'da bugün bir kaç vesileyi birleştirmiş olacağız inşallah. Bugün ayrıca değerli müftümüz ve onun çalışma arkadaşlarıyla bir araya geleceğiz. Ben, görev sürem içinde Afyonkarahisar'daki görevlilerle ikinci defa beraber olacağım. Öğleden sonra onlarla birlikte durum değerlendirmesi yapacağız. Bizim bir geleneğimiz var, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak merkez personeliyle hem bütün daire başkanlarıyla her yılın sonunda geride bıraktığımız yılın bir değerlendirmesini yapıyoruz. Yarın öbürgün de inşallah bunun çalışmasını yapacağız." Rektör Solak ise 2014 yılının ilk cumasında Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i üniversitede ve rektörlükte görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Solak, 20 bini aşkın öğrenci, öğretim elemanı ve çalışanın yer adığı, çevre köyler de dikkate alınarak önemli bir ihtiyacı üniversite bünyesinde giderdiklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...