Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2014 15:25

Görmez'in kızının Makedonya'da düğünü yapıldı

26 Ekim'de Ankara'da dünya evine giren Diyanet İşleri Başkanının kızı Müberra Görmez ile damat Nedim Emin için damadın memleketi Makedonya'da düğün yapıldı.

Görmez'in kızının Makedonya'da düğünü yapıldı
Diyanet İşleri Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Görmez, makedonya, düğün,

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in, 26 Ekim'de Ankara'da dünya evine giren kızı Müberra Görmez ile damat Nedim Emin için, damadın memleketi Makedonya'da düğün yapıldı.Üsküp'teki "Kalabriya" Restoranı'nda yapılan düğüne Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Furkan Çako, Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Suleyman Recepi, Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, Slovenya Başmüftüsü Necad Grabus, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve diğer konuklar katıldı.
TÜRKÇE VE BOŞNAKÇA DUALAR YAPILDI
Hafız Osman Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan düğün merasiminde, Bulgaristan Başmüftüsü Aliş Türkçe, Kosova İslam Birliği Başkanı Tırnava Arnavutça, Slovenya Başmüftüsü Grabus ise Boşnakça dua etti.
"YAVRUMU EVLAD-I FATİHAN'A GELİN VERDİM"
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, burada yaptığı konuşmada, Balkanlar'da yaşayan bütün Müslümanlara karşı, evlad-ı fatihana karşı çok özel bir muhabbeti olduğunu belirterek, "Bu muhabbet bizi aynı zamanda akraba yaptı.  Çok değer verdiğim, çok sevdiğim yavrumu, Müberra'mı, evlad-ı fatihan diyebileceğimiz Nedim evladımızla evlendirmiş olmaktan, onlarla birlikte bir aile olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.
"KARDEŞLİĞİMİZİ DAHA DA PEKİŞTİRECEĞİZ"
"Biz zaten tarih boyunca hep beraber olduk" diyen Görmez, şunları kaydetti: "Bundan sonra daha fazla beraber olacağız. Yaklaşık bir yüzyıl birbirimizi kaybettik. Aramıza zaman girdi, tarih girdi ama yüzyıl sonra kaybettiğimiz kardeşlerimizi yeniden bulduk. Cenab-ı Hak, bir daha kaybettirmesin. Kardeşliğimizi, bu tür akrabalıklarla daha da pekiştireceğiz inşallah."
"PEYGAMBER'İN DEDİĞİ GİBİ 'BABASININ ANNELERİ' İKİ KIZIM VAR"
Hazreti Muhammed'in kendi kızı Fatıma için söylediği bir cümlenin yüreğine çok dokunduğunu söyleyen Görmez, "Hazreti Fatıma validemize hitap ederken sevgili Peygamberimiz 'babasının annesi, merhaba' diyerek hitap ederdi. Ben de baba olarak, üç ay arayla iki kız evlendirdim. Her ikisinden de resul-i ekremin Hazreti Fatıma'ya söylediği bu cümle hep gelir zihnime takılır ve Rabbime 'babasının anneleri' diyebileceğim iki kız lütfettiği için ve onların yanında güzel bir erkek evlat lütfettiği için şükrediyorum" şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...