Tgrt Haber
18 Haziran 2021 17:27

Gri kategorideki PKK'lı terörist yakalandı

MİT ve Jandarma iş birliğinde gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonu sonucu, aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam Biliz yakalandı.

Gri kategorideki PKK'lı terörist yakalandı
pkk,terörist,mit,operasyon,islam biliz,Şiyar Erzurum

Bölücü terör örgütü PKK'ya bir darbe daha vuruldu. Terör örgütünün sözde yöneticilerinden birine daha çizik atıldı.PKK'lı "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam BİLİZ, MİT ve Jandarma'nın Ermenistan'a mücavir Türkiye-İran sınırında düzenlediği ortak operasyon ile yakalandı. İslam Biliz, içişleri bakanlığının arananlar listesinde gri kategoride yer alıyordu.

İRAN DA DA FAALİYET GÖSTERİYORDU

Şiyar Erzurum kod adlı teröristin 2015 yılında PKK-KCK'ya katıldığı ve Irak kuzeyindeki örgüt kamplarında saldırı-sabotaj eğitimi aldığı tespit edildi. İslam Biliz Erzurum Karayazı kırsalının yanı sıra İran da da faaliyet gösteriyordu.

YEŞİL KATAGORİDEKİ TERÖRİST TESLİM OLMUŞTU

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları neticesinde PKK/KCK'dan kaçan "Erdal Uğur" kod adlı Özgür Abik'in Mardin'de güvenlik güçlerine teslim olmuştu..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...