Tgrt Haber
19 Şubat 2022 17:36 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 17:48

Gülabi Aksu kimdir? Migros işçisi Gülabi Aksu neden gözaltına alındı? Migros’ta neler yaşandı?

Gülabi Aksu kimdir? Migros zincir marketlerde yaşanan olaylardan sonra ülkenin gündemine oturdu. Migros çalışanı olan Gülabi Aksu, işçi eylemlerinin simge ismi haline gelirken olayın ne olduğu ve neler yaşandığı merak ediliyor. İşte son dönemde gündem olan Migros olayında yaşanan gelişmeler…

Migros depo işçilerinin yapılan yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatmaları üzerine olaylar giderek büyümesi üzerine ülke gündemine oturdu. Migros çalışanı Gülabi Aksu polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alınması üzerine sosyal medyada büyük tepki topladı. Yürekleri sızlatan sözleriyle gündem olan Gülabi Aksu kimdir? Migros işçisi Gülabi Aksu neden gözaltına alındı? İşte tüm detaylar...

MİGROS İŞÇİSİ GÜLABİ AKSU NEDEN GÖZALTINA ALINDI, NELER YAŞANDI?

Migros’un İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatan 257 işçi, işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılmalarına tepki gösteren işçiler 16 gündür eylem yaptılar. Eylem geçtiğimiz gün Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evinin önünde devam etmişti.

Gülabi Aksu kimdir? Migros işçisi Gülabi Aksu neden gözaltına alındı? Migros’ta neler yaşandı?

Bir süredir devam eden işçi eylemlerinin ardından Tuncay Özilhan’ın şikayeti üzerine polisler tarafından işçiler gözaltına alındı. Eylemler sırasında Gülabi Aksu'nun kelepçelenerek otobüse bindirilmesi sosyal medyada da gündem oldu. İçleri acıtan sözler söyleyen Gülabi Aksu'nun neden kelepçelendiği merak edilirken vatandaşlardan tepki yağdı.

GÜLABİ AKSU KİMDİR?

Gülabi Aksu Migros çalışanıydı ve bir süredir işten çıkarmalar yüzünden eylemdeydi. Gülabi Aksu adlı Migros depo işçisi, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istediği için işten çıkarılan 257 işçiden biri olmuştu.

Gülabi Aksu kimdir? Migros işçisi Gülabi Aksu neden gözaltına alındı? Migros’ta neler yaşandı?

"Kızımı hastaneye götürecek yol param bile yok"

Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylem yapan işçiler gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçilerden biri de Gülabi Aksu oldu. Gülabi Aksu elleri kelepçeli halde otobüse bindirilince gözyaşlarını silmeye çalıştı. Plastik kelepçeyle gözlerini silen Aksu’nun bu halleri yürekleri sızlattı. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Gülabi Aksu çocukları ve eşinin hasta olduğunu "Kızımı hastaneye götürecek yol param bile yok" sözleriyle aktarmıştı.

MİGROST AÇIKLAMA YAPTI!

Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden Migros'ta işçiler bir süredir eylemdeydi. Konuyla ilgili Migros'tan açıklama geldi: “Kapımız açıktır çağrısına 70 birey vazifeinin başına geri döndü, başka çalışanlara da bu çağrıyı yineleriz. Migros olarak hepimiz, tarlalarda, çiftliklerde, teknoloji merkezlerinde, mağazalarda, dağıtım merkezlerinde, 55 bin çalışanı, yapımcısı ve tedarikçisini de içerisinde barındıran büyük bir takımın parçasıyız. Ve bu takımın ana hedefi müşterilerimize zamanında, en iyi hizmeti 81 ilde sağlamaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...