Tgrt Haber
10 Mart 2017 08:57

Güney Kore Devlet Başkanı'nın görevine son verildi!

Güney Kore Devlet Başkanlığı koltuğunun sahibi Park Geun-hye görevden alındı.Park, ülke tarihinde demokratik seçimle gelip görevinden alınan ilk isim oldu.

Güney Kore Devlet Başkanı'nın görevine son verildi!
güney kore, başbakan

Adı yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle aralık ayında yetkileri elinden alınan Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye görevinden resmen alındı. Kararın ardından düzenlenen protesto gösterilerinde 2 kişi hayatını kaybetti.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’yu Anayasa Mahkemesi oy birliğiyle resmen görevinden aldı. 8 üyeli Anayasa Mahkemesi tarafından alınan bu kararla ilk kez demokratik yollarla göreve gelen bir Devlet Başkanı görevinden alınmış oldu. Kararın ardından binlerce kişi Anayasa Mahkemesi önünde toplandı. Başkent Seul’de çıkan protestolarda ise 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının ardından Güney Kore’de Devlet Başkanlığı seçimleri Mayıs ayıyla birlikte başlayacak. Mahkeme Başkanı Lee Jung-mi “Dönem boyunca anayasa ve yasayı ihlal ettiğini ve gerçeği gizlediğini söyledi. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’yu görevden alıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...