Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2017 14:25

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 50 kilo eroin ele geçirildi

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda bir tırda karbon kağıdına sarılı halde piyasa değeri 5 milyon TL olan 50 kilo 807 gram eroin ele geçirildi.

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 50 kilo eroin ele geçirildi
gürbulak gümrük kapısı,,eroin ele geçirildi,,uyuşturucu,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İran’dan Fransa’ya gitmek üzere Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen transit yük taşıyan bir tır, gümrük tescil işlemlerini müteakip risk analizi kapsamında X-Ray taramasına sevk edildi. Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan X-Ray taramasında dorsenin ön tarafında şüpheli yoğunluk tespit edilince araç ayrıntılı olarak aranmak üzere memur refakatinde arama hangarına yönlendirildi. 

Piyasa değeri 5 milyon TL 

Narkotik dedektör köpeği "Ari" marifetiyle gerçekleştirilen kontrolde köpek, dorsenin tabanına tepki verdi. Tırın yükünü boşaltan ve dorse tabanında bulunan tahta kapakları söken Gümrük Muhafaza personeli, normalde araçta bulunmayan demir saç plakalarla yapılmış 4 adet gizli bölme olduğunu tespit etti. Bölmeleri kıran ekipler, karbon kağıdına sarılmış ve preslenmiş halde siyah beyaz torbalar olduğunu belirledi. Torba içindeki tozdan alınan numunede, tozun eroin olduğu tespit edildi. Yapılan sayım sonucunda 4 adet gizli bölmenin her birinde 25’er adet olmak üzere toplamda 100 adet preslenmiş pakette piyasa değeri 5 milyon TL olan 50 kilo 807 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan araç sürücüsü hakkında Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...