Tgrt Haber
01 Ocak 2020 14:32

Gürbulak Sınır Kapısı'nda 86,5 kilogram eroin ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince yeni yılın ilk saatlerinde Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 86,5 kilogram eroin ele geçirildi.

Gürbulak Sınır Kapısı'nda 86,5 kilogram eroin ele geçirildi
Gürbulak Sınır Kapısı

Ticaret Bakanlığına bağlı Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince 2020 yılının ilk saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, yabancı plakalı tırın yakıt deposunda piyasa değeri yaklaşık 17 milyon TL olan 86,5 kilogram eroin ele geçirildi.

Taramaya sevk edildi

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen risk analizi çalışması sonucu İran’dan Türkiye’ye gelen İran uyruklu bir şahsın kullandığı tır, riskli olarak değerlendirilerek X-Ray taramasına sevk edildi.

Tarama sonucunda aracın yakıt deposunda şüpheli yoğunluk gözlenmesi üzerine araç arama hangarına alındı.

Gizli bölme saptandı

Narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı fiziki arama esnasında şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgelere dedektör köpeğin de tepki vermesi üzerine tırın yakıt deposu söküldü. Sökülen yakıt deposunun bir kısmının bal mumu ile kapatıldığı ve bu bölümde gizli bölmenin oluşturulduğu saptandı.

Eroin olduğu anlaşıldı

Söz konusu bölüm kesilerek açıldığında içerisinde renkli kağıtlara sarılarak sıkıştırılmış paketler bulunduğu tespit edildi. Yakıt deposunda oluşturulan gizli bölmeye saklanmış 85 paket içerisindeki toz maddenin uyuşturucu test cihazındaki analizinde eroin olduğu anlaşıldı.

Piyasa değeri 17 milyon TL

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce gerçekleştirilen yılın ilk uyuşturucu yakalamasında yaklaşık piyasa değeri 17 milyon TL olan 86,5 kilogram eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alınırken, olaya ilişkin yürütülen tahkikat devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...