Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2020 11:49

'Gürültü yapmayın' diyen komşularını dövmüşlerdi! İstenen ceza belli oldu

Bakırköy'de 'gürültü yapmayın' mesajına sinirlenerek komşusu İskender Karaduman'ı darp eden baba ve 2 oğlu hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 3 şüpheli hakkında 11 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'Gürültü yapmayın' diyen komşularını dövmüşlerdi! İstenen ceza belli oldu
Elazığ,kira artışı

Bakırköy'de 12 Aralık 2019'da İskender Karaduman alt komşusuna 'gürültü yapmayın uyuyamıyorum' şeklinde mesaj atmıştı. Mesaja sinirlenen alt komşu Ali Şenyüzlü ile oğulları Gökhan Şenyüzlü ve Okan Şenyüzlü birlikte yukarı çıkarak İskender Karaduman'ı darp etmişti. Olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

2 kez mesaj atmış

Hazırlanan iddianamede, müşteki ve şüphelilerin aynı apartmanda oturdukları ve komşu oldukları aktarıldı. İddianamede şüphelilerin doğum günü kutlaması yaptıkları saat 23.30 sıralarında müşteki İskender Karaduman’ın gürültü nedeniyle Ali Şenyüzlü isimli komşusuna 2 kez mesaj attığı açıklandı.

Kapıyı açmak zorunda kaldı

Şüphelilerden Ali Şenyüzlü’nün ise müşteki Karaduman’ı arayarak sinkaflı kelimeler kullandığı, tehdit ve hakarette bulunduğu ifade edildi. İddianamede daha sonra şüphelilerin Karaduman’ın kapısına gelerek tekmelemeye başladıkları, Karaduman’ın ise bir süreden sonra eline beyzbol sopası alarak kapıyı açmak zorunda kaldığı belirtildi.

Darp, tehdit ve hakaret

Şüpheli baba ve oğullarının zorla içeri girdiğinin de anlatıldığı iddianamede, müştekiyi burada tekme, tokat ve sopa ile darp ettikleri açıklandı. Bu eylemler gerçekleştiği esnada şüphelilerin ayrıca ‘seni öldürürüz, yaşatmayız seni' diyerek tehdit ve hakarette bulundukları aktarıldı. Şüphelilerin kavgayı ayırmaya çalışan diğer müşteki Nükte Karaduman’ı darp ettikleri de belirtildi.

Kamera kayıtlarına geçti

Olaya ilişkin alınan Adli Tıp Kurumu Raporu’nda müştekilerin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandıkları, evde bulunan eşyaların zarar gördüğü ve kamera kayıtlarından da olayın bu şekilde gerçekleştiğinin net bir şekilde anlaşıldığı ifade edildi.

11 yıla kadar hapis isteniyor

Baba ve 2 oğlunun, ‘nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme’, ‘kasten yaralama’, ‘mala zarar verme’ ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 5 aydan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Hakim karşısına çıkacaklar

Şüpheli baba ve 2 oğlu önümüzdeki günlerde Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...