Tgrt Haber
07 Kasım 2019 05:25

Güvenli bölge için ‘para yok’ dediler

Türkiye, güvenli bölgenin oluşturulması ve mültecilerin evlerine dönmesinin sağlanması için BM öncülüğünde bir bağışçılar konferansı düzenlemeyi hedefliyor.

Güvenli bölge için ‘para yok’ dediler
bm,güvenli bölge

Maliyeti 23,5 milyar avroyu bulacak proje için uluslararası kamuoyundan mali destek talep edilecek. Suriyeli mültecileri ülkelerinde istemeyen Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere yeniden çağrı yapılacak, ellerini taşın altına koymaları istenecek. Türkiye’nin bu girişimleri sürerken AB Komisyonundan ayrılıkçı sesler gelmeye başladı. Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler, Adalet ve Kalkınma komiteleri, Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin durumunu görüşmek üzere ortak bir toplantı düzenledi. AB Komisyonu “Türkiye’nin Suriye’de kurmak istediği güvenli bölgeye mali yardım yapmayacağız” dedi.
Tartışmada söz alan parlamenterlerin bir bölümü, Suriyeli göçmenler konusunda “Türkiye’yi AB’ye şantaj yapmakla” ve “Suriyeli göçmenler için AB’nin yaptığı mali yardımları amacına uygun olarak kullanmamakla” suçladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...