Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 12:28

Güvenlik Uzmanı Ağar: FETÖ bir şirk örgütüdür, Allah'a da ihanet ettiler

FETÖ'cü alçakların 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Örgütün ihanetini değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, TGRT Haber'e çarpıcı tespitler yaptı.

Güvenlik Uzmanı Ağar: FETÖ bir şirk örgütüdür, Allah'a da ihanet ettiler
fetö,abdullah ağar,15 temmuz darbe girişimi

TGRT HABER | ÖZEL

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve ihanet çetesi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’yi parçalama planlarını devreye soktu. Ülkenin Cumhurbaşkanı hedef alındı. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, darbe girişiminin 5. yıldönümünde ihaneti TGRT Haber'e değerlendirdi. Darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye’de iç savaş çıkacağını ve dış müdahaleye açık hale geleceğini söyleyen Ağar "Şimdi algı yönetmeye çalışıyorlar. Amaçları siyaseti ayrıştırmak" tespitinde bulundu. 

KİMLİKLERİN AHENGİNİ BOZACAKLARDI

Abdullah Ağar, “Kendimizi bir şekilde avutur ve kandırırdık. Devletin yıkıldığına, ordunun dağıldığına, vatanın parçalandığına ve halkın bir iç savaşa sürüklendiğine tanık olabilirdik. İş ve dış müdahale olabilirdi. Tıpkı Irak ve Suriye’de olduğu gibi. Türkiye’de çok kimlikli eksenlerin bütüncül yapısının FETÖ tarafından bozulmasından dolayı büyük bir iç savaşın çıkacağı kesindi” dedi.

FETÖ’nün yurt dışından getirilmesinin uzun soluklu bir mücadeleye karşılık geldiğinin altını çizen Abdullah Ağar, “Yurt dışından getirilmeleri devlet tarafından büyük ve uzun bir müzakereye karşılık geliyor. Türk İstihbaratı tarafından yapılacak operasyonlar gerekiyor. En önemlisi onları himaye edenlere bunun bedelinin ağır olduğunun gösterilmesi veya bu bedelin ödetilmesidir. Bunu görürlerse FETÖ’yü sırtlarından atarlar. Yoksa atmazlar. FETÖ suç ortağı olduğu ve elinde çok fazla bilgi olduğu için ABD’nin vereceğini sanmıyorum. Kendi kullanmış olduğu taşeronların bir örneğidir. Vermemek için sonuna kadar direnecektir” diye konuştu. 

Güvenlik Uzmanı Ağar: FETÖ bir şirk örgütüdür, Allah'a da ihanet ettiler

ALGI YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Abdullah Ağar, FETÖ’nün eski gücünün olmadığını kaydederek şöyle konuştu: “Yurt dışında olduğu için kendine lobi yapmaya devam ediyor. Yine sosyal medya üzerinden dezenformasyonlarına devam ediyor. Türkiye’yi manipüle etmeye ve farklı eksenleri birbirine düşürmeye çalışıyor. Halen ben geleceğim iddiasını ortaya koymaya devam ediyor. Ayrıca hem dışarıdan manipüle ediyor hem de içerdeki olası kriptoları üzerinden hala bir şekilde etkili olmaya çalışıyor. Manipüle ederek toplumu ve siyaseti birbirine düşürmek için bir uğraş içerisinde.”

FETÖ’NÜN BİR ŞİKR ÖRGÜTÜ OLDUĞU ANLATILMALI

Dış güçlerin FETÖ’yü kullanmaya devam edeceğini vurgulayan Abdullah Ağar, “Bu örgüt kavramsal bir bozgunun aparatıdır. Bir din modeli bu. Adı sözde İslam olan ve İslam’ı kullanan ve küfre giden bir şirk örgütüdür. Öyle okumak ve mücadeleyi buradan yapması gerekiyor. Türkiye mücadeleyi buradan yapmalıdır. Fiziki mücadele boynumuzun borcu ancak aslında kavramsal ve teolojik mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Aslında bir şirk örgütü olduğunu Kuran delilleri ile beraber anlatmamız gerekiyor” dedi.

CEZALAR 20 YIL YATIP BİTMEMELİ

Ağar, örgüt niteliğindeki cemaat ve tarikatlarda kolay kolay çözülme olmayacağına dikkat çekerek FETÖ üyelerinin biat kültürü ile zihinlerinın formatlandığını söyledi. Ağar, “Teolojik mücadelenin yapılması ve bunun FETÖ mensupları üzerinde etkisinin görülmesi gerekiyor. Yoksa kendi kendilerine yapamazlar. Kavramsal ve teolojik bir mücadele gerekiyor. Terörle mücadelede hepsinin geri dönüşsüz bir şekilde cezalandırılması gerekiyor vatana, millete, Allah’a ihanet ettiler. En ağır cezayı almaları gerekiyor” diye konuşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...