Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 13:32

Hablemitoğlu suikastının şüphelisi Türkiye’de! Terörle Mücadele'de sorgulanacak

2002 yılında Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu’nun suikastle öldürülmesine ilişkin MİT’in Ukrayna’daki operasyonla Türkiye'ye getirdiği Nuri Gökhan Bozkır, Terörle Mücadele'de sorguya alınacak.

Hablemitoğlu suikastının şüphelisi Türkiye’de! Terörle Mücadele'de sorgulanacak
Hablemitoğlu,suikast,katil zanlısı,Nuri Gökhan Bozkır

Tarihçi yazar Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu, hazırladığı bir kitap nedeniyle terör örgütü tarafından hedefi haline gelerek 2002’de Ankara’daki evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi olarak aranan Nuri Gökhan Bozkır'ın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, Ukrayna'da olduğu belirlendi.

MİT UKRAYNA'DAN GETİRDİ

Bunun üzerine harekete geçen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Nuri Gökhan Bozkır'ı Ukrayna'da yakalayarak Ankara'ya getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programının canlı yayınında, Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini duyurdu. Bozkır'ın, MİT'teki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edilerek sorgulanacağı öğrenildi. Bozkır'ın yaklaşık 8 gün sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Hablemitoğlu suikastının şüphelisi Türkiye’de! Terörle Mücadele'de sorgulanacak

Nuri Gökhan Bozkır, adli işlemleri gerçekleştirilmek üzere Emniyet birimlerine teslim edildi

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: YAŞADIKLARIMIZI BİLEMEZSİNİZ

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz." dedi.

Hablemitoğlu suikastının şüphelisi Türkiye’de! Terörle Mücadele'de sorgulanacak

“YILLAR SONRA SUİKASTIN AYDINLATILMASINA KATKI SAĞLAYABİLİR”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün devlet içerisinde nasıl kadrolaştığını anlatan ‘Köstebek’ isimli kitabını yayımlamadan önce öldürülen Hablemitoğlu’nun avukatı Ersan Barkın, katil zanlısının yakalanıp Türkiye’ye getirilmesi hakkında şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ve yakalanıp Türkiye’ye getirildiği ifade edilen kişi, soruşturma dosyası için çok kritik bir isim. Şu an MİT tarafından alındığını ve ülkeye getirildiğini öğreniyoruz. Kişinin suikastın neresinde olduğuna dair değerlendirme yapmak olanaklı değil henüz ancak dosya içeriğinde ulaşılan bilgiler dahi, bu kişinin suikast öncesinde ve suikast gününde, olaya dair bilgi sahibi olduğunu gösterir ciddi şüpheler oluşturuyordu. Bu nedenle zaten kişi hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Bu aşamada, kişinin vereceği ifadede olayla ilgili başka kişiler de dosyaya dahil edilebilir. Bu da yıllar sonra suikastın aydınlatılmasına katkı sağlayabilir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...