Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2017 11:19

Hac kuraları sonuçları açıklandı TIKLA-ÖĞREN | 2017 hac kura çekimi açıklandı mı?

2017 yılı Hac kuraları bugün Diyanet tarafından gerçekleştirildi.Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açıklamalarının ardından kura çekimi gerçekleşti.

Hac kuraları sonuçları açıklandı TIKLA-ÖĞREN | 2017 hac kura çekimi açıklandı mı?
hac kura,hac kura sonuçları,hac kuraları kaçta belli olacak,hac kura sorgulama

Canlı yayın ile hacı adaylarına kura sonuçlarını açıklayacak olan kurum Diyanet TV üzerinden çekilişlerle ilgili bilgileri paylaşmaya başladı. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adayların merakla beklediği sonuçlar öncesi dikkat edilmesi gereken konuların altını çizen Mehmet Görmez şehit yakınlarının kuraya dahil edilmediğini söyledi. Öte yandan kura sorgulama sayfasının akşam saatlerinde aktif hale getirileceği belirtilirken, sonuçların saat 23:00’de açıklanacağı bilgisi aktarıldı.“Kesin kayıt yaptırabilir” belgelerini alan adaylarınsa son tarih olan 24 Mart’a kadar kayıtlarını tamamlamaları gerektiği ifade edildi.

HAC KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümünün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kur'a çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir. Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

Hacı adaylarının pasaportları, toplu halde Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gönderilir, vizeleri alındıktan sonra uçak biletleri ile birlikte, önceden belirlenen (hangi hacı adayının hangi hava alanından gideceği) hava alanlarına gidilir ve pasaport ve biletler Hacı adaylarına teslim edilir, sonrasında da hava yolu ile hac yolculuğu başlar.

HAC KURALARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA ÇEKİLECEK?

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlar, cuma günü çekilecek kura ile belirlenecek. Bu yılki hac için 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı kura, saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında basın ve kamuoyuna açık yapılacak. Kura sonuçlarına aynı gün saat 23.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

KESİN KAYITLAR 27 ŞUBAT'TA

Kurada Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 27 Şubat ; 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilirö belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Hac kuraları sonuçları açıklandı TIKLA-ÖĞREN | 2017 hac kura çekimi açıklandı mı?

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİN KAYITLARI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2008-2017 yıllarında hacca gitmek üzere kayıt yaptırmış tüm gazi ve şehit yakınlarını kurasız götürülmesini önermiş, Başkan Görmez'in talebi, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından kabul edilmişti.

Buna göre, şehitlik ve gazilik belgelerini ibraz eden, şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşleri, hac müracaatı için gerekli şartları yerine getirerek Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Hacca götürülecek.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 750 gazi ve şahit yakını kutsal topraklara giderken bu yıl bu rakam kayıt yaptıran ve kaydını yenileyenlerle birlikte yaklaşık 4 bin 500'ü bulacak.

2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi)  kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacak.

GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos;  dönüşleri ise 05 Eylül-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak.

KONAKLAMA ÜCRETLERİ

Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama ilerleyen zamanlarda açıklanacak.

131 BİN ARTTI

Geçen yıl hac kurasına 1 milyon 760 bin 751 kişi katılmıştı. Bu yıl kuraya katılacak kişi sayısı 131 bin 973 artarak 1 milyon 892 bin 724 olarak kayıtlara geçti.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerince Nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.

KURUMUN İNTERNET SİTESİNDEN DE YAYIMLANDI

İlk olarak 23 Şubat Perşembe günü çekileceği açıklanan kura tarihlerinde değişiklik yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili duyuruyu resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdi. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kura çekimlerine yönelik yapılan açıklamanın detayları;

1-) 2017 yılı hac kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00'da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir.

2-) Kura sonuçları, aynı gün saat: 23:00'dan itibaren Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr web adresinden sorgulanabilecektir.

3-) Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

4-) Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.

5-) 2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır.

6-) Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama bilahare yapılacaktır.?

2017 yılı Hac kuraları bugün Diyanet tarafından gerçekleştirilecek. 1 milyon 892 bin 724 hacı adayı Hac kuraları kaçta belli olacak sorusunu soruyor. İşte hacı adayları için Hac sonuçları sorgulama ekranı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...