Tgrt Haber
25 Ekim 2021 06:13

Hac ve umre çağrısı: Türkiye’yi ‘kırmızı liste’den çıkarın

Suudi Arabistan Covid-19 kısıtlamalarını hafifletmeye başladı. Bu durum, Türk hac ve umre acentelerini, ziyaretlerin açılacak olması adına umutlandırdı.

Hac ve umre çağrısı: Türkiye’yi ‘kırmızı liste’den çıkarın
hac,,umre,,suudi arabistan,,mescidi haram,,ibadet,,müslüman,,covid 19,,koronavirüs,

Mescid-i Haram’da sık safla namaz kılınması, hac ve umre yasağının kalkması için de umut oldu. Suudi Arabistan’da 17 Ekim itibarıyla iki doz aşı yaptıranların Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de ibadet edebileceği duyuruldu. Ardından Kâbe’de sabah namazı sırasında aralıksız saf tutulmaya başladı. Bu durum, Hac ve umre organizasyonu yapan yaklaşık 1.000 acenteyi umutlandırdı.

Suudi Arabistan’ın Türkiye’yi Covid-19 ‘kırmızı listesi’nden çıkarmasını beklediklerini söyleyen Hac Umre ve Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin “Suudi Arabistan, 27 Şubat 2020’den itibaren Türkiye’ye umre vizesi vermiyor. Hac ve umre sektöründe yaklaşık 25 bin Türk vatandaşı çalışıyor. Acenteler iki yıldır zor durumda. Beklentimiz bu işin artık yeni yıldan önce karara bağlanması” diye konuştu.

İnançtur Başkanı Mahmut Şenadlı da “Bu dönemde devletimizin personelimiz için kısa ödenek desteği oldu. Kendi imkânlarımızla üzerini finanse ederek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Umrenin açılacağı ümidiyle bekliyoruz” derken Wittour Başkanı Dr. Erkan Aydın “Allah nasip ederse yılbaşıyla umrelere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...