Tgrt Haber
24 Ekim 2018 20:09

HADİ 24 EKİM İPUCU SORUSU CEVABI | Hadi Moren, lös ve dolin nedir? Hadi akşam 20:30 ipucu zor soruları nedir?

Hadi 24 Ekim 20:30 ipucu sorusu geldi! Hadi ipucu Moren, lös ve dolin nedir, hangi derste öğretilen terimlerdir? sorusunun cevabı merak ediliyor. Hadi bugün zor soruları ile kullanıcılarının karşısına çıkacak. Hadi'de geçen hafta ödül devrettiği için bu akşamın ödülü 30.000 TL. Zor soruları bilen olacak mı merak konusu. İşte tüm detaylar...

HADİ 24 EKİM İPUCU SORUSU CEVABI | Hadi Moren, lös ve dolin nedir? Hadi akşam 20:30 ipucu zor soruları nedir?
hadi ipucu

Hadi İpusucu Sorusu: Moren, lös ve dolin nedir? Moren, lös ve dolin hangi derste öğretilen terimlerdir?  Hadi Bilgi Yarışmasında her yarışma için farklı bir ipucu yayınlanıyor. Daha sonra bu ipucu soruları yarışma içerisinde soruluyor. Yarışmacılar doğru cevabı bilerek bir sonraki soruya geçebiliyorlar. Haberimizden “Moren, lös ve dolin nedir?” sorusunun cevabını da öğrenebilirsiniz. Hadi bugün Çarşamba gününe özel zor soruları ile başlayacak.

HADİ 24 EKİM 20.30 İPUCU

SORU:Hadi bu akşam 19 zor soruyla 20:30'da! Geçen hafta ödül devrettiği için bu akşamın ödülü 30.000 TL Sevgili Hadiciler biliyorsunuz Çarşamba akşamları Zor Hadi Gecesi. Bu akşam 19 zor soruyla karşınızda olacağız  Kazanan olmadıkça her hafta bir soru azaltacağız. ipucumuz gelsin o zaman  Moren, lös ve dolinin ne olduğunu biliyor muyuz? Bir derste bize gösteriyorlardı. Acaba hangi derste öğretilen terimler olabilir?

CEVAP:Coğrafya

Hadi ipucu

Dolin karstlaşma sonucu oluşmuş, boyutları bölgenin karstik özelliklerine bağlı olarak değişen, kapalı veya yarı açık çukurluklar. Kalkerli arazilerde erime ve çökme sonucu oluşan tava şeklindeki çukurluklardır. Moren, doğrudan doğruya buzulların ilerlemesi veya gerilemesi sırasında, buzulun taşıyarak oluşturduğu tabakalaşmamış depolara genel olarak verilen bir terimdir. Glasiyal koşullar ve süreçler ile taşınan ya da biriktirilmiş olan malzemenin her tanesine Moren adı verilir. Köşeli kuvars taneleri, feldispat, mikalar ve kalsitten oluşan silt ve kil boyutundaki rüzgar çökelleri lös olarak bilinir. Lösler rüzgarlarla taşınan ince unsurlu malzemenin bir örtü halinde yarı kurak alanlarda birikmesiyle oluşur.

HADİ 24 EKİM 12.30 İPUCU

SORU:Hadi bugün 12:30’da! Günaydın sevgili Hadiciler! Bugünkü ipucumuz bir gezegenden geliyor.  Gezegenlerin başka hangi isimlerle anıldığını biliyor muyuz? Mesela Merih hangi gezegendir? Kızıl gezegen de diyebiliriz tabi

CEVAP:Mars veya Arapça Merih, Güneş Sistemi'nin Güneş'ten itibâren dördüncü gezegeni. Roma mitolojisindeki savaş tanrısı Mars'a ithâfen adlandırılmıştır. Yüzeyindeki yaygın demiroksitten dolayı kızılımsı bir görünüme sahip olduğu için Kızıl Gezegen de denir.

HADİ 24 EKİM İPUCU SORUSU CEVABI | Hadi Moren, lös ve dolin nedir? Hadi akşam 20:30 ipucu zor soruları nedir?

HADİ MOREN NEDİR?

Moren, doğrudan doğruya buzulların ilerlemesi veya gerilemesi sırasında, buzulun taşıyarak oluşturduğu tabakalaşmamış depolara genel olarak verilen bir terimdir. Glasiyal koşullar ve süreçler ile taşınan ya da biriktirilmiş olan malzemenin her tanesine Moren adı verilir.

HADİ LÖS NEDİR?

Köşeli kuvars taneleri, feldispat, mikalar ve kalsitten oluşan silt ve kil boyutundaki rüzgar çökelleri lös olarak bilinir. Lösler rüzgarlarla taşınan ince unsurlu malzemenin bir örtü halinde yarı kurak alanlarda birikmesiyle oluşur.

HADİ DOLİN NEDİR?

Dolin karstlaşma sonucu oluşmuş, boyutları bölgenin karstik özelliklerine bağlı olarak değişen, kapalı veya yarı açık çukurluklar. Kalkerli arazilerde erime ve çökme sonucu oluşan tava şeklindeki çukurluklardır.

HADİ NEDİR

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

O zaman Hadi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...