Tgrt Haber
24 May 2022 15:56 - Güncelleme : 24 May 2022 16:21

Son dakika! Mehmetçik şehit verdiğimiz bölgeyi ateş çemberine aldı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi. Pençe Kilit operasyon bölgesinde ise hain saldırının ardından bir grup terörist mağarada sıkıştırıldı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER, İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Mehmetçik şehit verdiğimiz bölgeyi ateş çemberine aldı
milli savunma bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Teröristlerin hain saldırısının ardından Pençe Kilit operasyon bölgesinde ise bir grup terörist mağarada sıkıştırıldı.

"TERÖRİSTLER CEZASIZ KALMADI"

MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman Komandolarımız teröristleri cezasız bırakmadı, bırakmayacak!

Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG’li terörist Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1529076567086878720

TERÖRİSTLER MAĞARADA SIKIŞTIRILDI

Milli Savunma Bakanlığından, Pençe Kilit operasyonunda çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğu açıklandı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmanın ardından söz konusu bölgedeki operasyonlara hız verildi.

Yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandoların bir grup teröristi bir mağarada sıkıştırdıkları öğrenildi. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

BAKAN AKAR SINIR HATTINA GİTTİ

Öte yandan hain saldırının ardından sınır hattına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile temaslarına devam ettiği bildirildi.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Pençe-Kilit Operasyonu’nda hain teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.'' mesajını paylaştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ''Başımız sağolsun. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Rabb’im yaralı askerlerimize acil şifalar versin.'' şeklinde taziye mesajı paylaştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş paylaştığı taziye mesajında, ''Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan askerler için taziye mesajı paylaştı. Çelik, ‘’Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Değerli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralanan kahramanlarımıza acil şifalar diliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Pençe-Kilit operasyonu kapsamında, hain teröristlerle girilen çatışmada şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimize yüce Allah’tan rahmet; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde şehadete eren kahraman askerlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Aziz Milletimize sabırlar diliyorum. Cenab-ı Allah yaralı askerlerimize acil şifalar versin.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Kaynak: TGRT HABER, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...