Tgrt Haber
30 Haziran 2016 06:59

Hainler canlı yayında toplu katliam yapmak istemiş

Havaalanında Free Shop’ların olduğu bölümde yolcuları toplayarak toplu canlı yayında toplu kıyım amaçlayan teröristler daha büyük bir katliam yapacaktı ancak polisler ve gümrük memuru bu plana engel oldu.

Hainler canlı yayında toplu katliam yapmak istemiş
hainler, terörist, canlı bomba, istanbul,

Önceki akşam Atatürk Havalimanı’nda DAEŞ üyesi teröristlerin gerçekleştirdiği saldırının çok detaylı olarak planlandığı ve hedefin çok daha büyük ve sansasyonel bir katliam olduğu ortaya çıktı. Plana göre havalimanına sızan teröristler vatandaşları rehin alacaktı. Daha sonra rehineler Free Shop’ların olduğu bölgede toplanacaktı. Teröristler televizyonları canlı yayına çağıracak ve dünya kamuoyunun önünde bombaları patlatarak masum insanları öldüreceklerdi. 41 kişinin yaşandığı katliam ise adım adım şöyle gerçekleşti:

32 GÜN ÖNCE EV KİRALADILAR

DAEŞ üyesi 3 Özbek uyruklu terörist Aksaray Horhor’da 32 gün önce bir ev kiraladı. Yurt dışından gelen teröristler burada diğer örgüt üyeleriyle buluşarak bombaları ve silahları temin ettiler. Eylem günü 3’ü bir taksiye binerek havalimanına gitmesini istediler. Taksiciye otoparkta durmasını söyleyerek araçtan indiler. Üzerlerinde bir kalaşnikof ve iki tabanca vardı.

KİMLİK SORAN POLİSİ VURDU

2’si dış hatlar gelişe giderken bir teröristte gidişe doğru yöneldi. Bir polis memuru asansöre binmeye çalışan teröristlerden birini fark ederek kimlik sormak istedi. Bunun üzerine terörist polis memurunu silahla yaralayarak aşağıya doğru indi. Takip edildiğini düşünerek Dış Hatlar Geliş bölümünün dışında taksicilerin beklediği noktaya gelerek kendini patlattı. Eylemlerinin başarısız olacağını anlayan diğer bombacı da yine geliş bölümünde kendini patlattı.

Beton zemin patlamayla delindi

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan bombalı terör saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Asma tavanların ve camlar dökülüp kırıldığı patlamada taksilerinde zarar gördüğü gözlendi. Teröristin kendini patlattığı yerdeki beton, patlamanın şiddetiyle delindi. Öte yandan olay yerinde bulunan belediye ekipleri aralıksız çalışma ile yerleri yıkayarak kırılan camları temizledi.

KALAŞNİKOFLA TARADI

Üçüncü bombacının elinde Kalaşnikof silah vardı. Orada bulunan polisler ve gümrük memuru karşılık verdi. Ancak yaralı halde canlı bomba düzeneğini ateşleyerek kendisini patlattı.

Hainler canlı yayında toplu katliam yapmak istemiş

İFTAR SAATİNDE YOLA ÇIKTILAR

Fatih Sofular Caddesi'ndeki kiralık evden saat 20.30 sularında çıkan 3 canlı bomba güvenlik kameralarına takıldı. Teröristler Aksaray'dan taksiye binip havaalanına gitti.

Kahraman yaralıyken çatıştı

Saldırının ardından gazetecilerle bir araya gelen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, önemli detayları paylaştı. “Canlı bombayı vurarak yaralayan kahraman polis memuru Y.D. olmasaydı ölü sayısı çok daha yüksek olurdu” diyen Aycı, polisin elindeki tek silahla teröristin karşısına çıktığını söyledi. Yaralanmasına rağmen çatışmaya devam eden polisin canlı bombayı vurduğunu aktardı. Polisi ziyarete gittiğini ve yaşadıklarını kendisine aktardığını ifade eden Aycı, Y.D’nin yere düşen teröristin yanına gittiğinde bombanın piminin çekildiğini gördüğünü ve vatandaşları da uyararak koşmaya başladığını söyledi.

Abisini işe alıyoruz

İlker Aycı: Abisini bünyemize transfer edeceğiz. Böyle kahraman kardeşlerimize ve ailelere sahip çıkmamız lazım.

İŞTE TERÖRİSTLERİN FATİH'TE YAŞADIKLARI APARTMAN DAİRESİ

Hainler canlı yayında toplu katliam yapmak istemiş

Muhabirimiz Devrim Tosunoğlu, DAEŞ'li teröristlerin 32 gün geçirdiği Fatih Sofular Caddesi'ndeki o daireyi buldu. Rusça konuşan bombacılar komşularıyla hiç iletişime geçmemişler. Evi de 1 yıllığına kiralamışlar.

Taksici: Bozuk bir Türkçe ile konuşuyorlardı

Teröristlerin bindiği taksinin şoförü de gözaltına alındı. Taksici ifadesinde şunları söyledi:” Aksaray’dan bindiler. Biri öne ikisi arkaya oturdu. Bozuk bir Türkçeleri vardı. Üzerlerinde mont vardı. Başta şaşırdım ama yabancı oldukları için açıkçası bir şüphe duymadım. Direkt havalimanına gittik. Otoparka onları bıraktıktan sonra ben ayrıldım. Sonra bu olayı duydum.”

Kaynak: Akşam- devrim tosunoğlu - levent albayrak - ercan öztürk - bülent şanlıkan - akın çeliktaş

>2
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...