Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2016 16:27

Hakkari Yüksekova'daki operasyonlar tamamlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar tamamlandı.

Hakkari Yüksekova'daki operasyonlar tamamlandı
hakkari,yüksekova,pkk,

Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan çukur, barikat, bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyonların ilk bölümü tamamlandı.

Bölge terör örgütü unsurlarından tamamen temizlendi. Bölücü örgütün tuzakları ve gizlenmiş olduğu değerlendirilebilecek unsurların da etkisiz hale getirilmesi amacıyla amacıyla ilçede arama-tarama faaliyetleri safhasına geçildi.

Sokağa çıkma yasağı sürüyor

Önümüzdeki süreçte arama-taramaların tamamlandığı mahallelerde sokağa çıkma yasaklarının da peyderpey kaldırılması bekleniyor.

200'e yakın terörist etkisiz hale getirildi

Yüksekova'da 38 gün süren operasyonda 200'e yakın PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. İlçede 200'ün üzerine patlayıcı imha edildi, 300'ün üzerinde hendek ve barikat ise kaldırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...