Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 13:19

Hakkari'de 2 PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Yurt dışındaki operasyonların yanı sıra yurt içindeki operasyonlardan da öldürülen teröristlerin haberleri gelmeye devam ediyor. Eren 14 operasyonunda son olarak iki terörist daha öldürüldü.

Hakkari'de 2 PKK'lı terörist öldürüldü
hakkari,pkk,terör,terörist

Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) PKK'ya darbe üstüne darbe vuruyor. Hakkari'de Eren-14 operasyonları kapsamında 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 

Yurt dışındaki operasyonların yanı sıra yurt içindeki operasyonlardan da öldürülen teröristlerin haberleri gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, Eren 14 operasyonunda son olarak iki terörist daha öldürüldüğünü açıkladı. 

Hakkâri’nin Kavaklı ilçesine bağlı Kato Marinos bölgesinde başlatılan eren 14 operasyonu hali hazırda devam ediyor. Operasyon sırasında jandarma ve polis özel harekâtçılar teröristlerle temasa girdi. Çıkan çatışmada iki terörist öldürüldü. Çatışmanın yaşandığı bölgede başka terörist olup olmadığı detaylı şekilde inceleniyor. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Bölgede operasyon sürüyor. Eren 14 operasyonu kapsamında bölgede haziran ayında teröristlere ait dev bir cephanelik ele geçirilmişti. Öldürülen iki teröristle beraber güvenlik güçlerinin bölgede etkisiz hale getirdiği terörist sayısı yediye yükseldi.

MİT’TEN NEFES KESEN OPERASYON:

Öte yandan MİT’in operasyonuyla, PKK/KCK'nın sözde Hakurk lojistik alan sorumlusu "Serdar Pir Avesta" kod adlı terörist hakan ateş, kuzey Irak’taki Hakurk bölgesinde etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Haziran 2015 ayından bu yana Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren “Serdar Pir Avesta” kod isimli Hakan Ateş, terör örgütü PKK’nın yurtiçindeki aparatlarından olan YDG-H içerisinde aktif şekilde görev alıyordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...