Tgrt Haber
17 Ocak 2022 15:41

Hakkari'de şehit naaşı için köylüler seferber oldu: Kar ve tipiye göğüs gerdiler

Hakkari’deki üs bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz için köylüler seferber oldu. Vatandaşlar olumsuz hava şartlarında askerlere yardımcı olarak şehit naaşının Hakkari il merkezine ulaştırılmasını sağladı. Görüntüler sosyal medyada izleyenleri duygulandırdı.

Hakkari'de şehit naaşı için köylüler seferber oldu: Kar ve tipiye göğüs gerdiler
Şehit,Asker,Hakkari,Köy

Hakkari'de Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz görev yaptığı Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesinde, yaşanan silah kazası sonucu şehit düştü. Sert hava koşulu nedeniyle üs bölgesine karadan ve havadan ulaşım sağlanamadı. Şehidin cenazesi için köylüler kar ve tipiye göğüs gererek seferber oldu. 

Hakkari'de şehit naaşı için köylüler seferber oldu: Kar ve tipiye göğüs gerdiler
Şehidin cenazesi için köylüler kar ve tipiye göğüs gererek seferber oldu. 

Uzun uğraşlar sonucu şehidin naaşı üs bölgesinden alınarak Hakkari il merkezine getirildi. Şehit Soyutemiz'in saat 15.00’te Fatih Kışlası’nda yapılacak törenle memleketi Kırşehir’e uğurlanacağı belirtildi.

 "KAHRAMAN KADIKÖY HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM” 

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ta soysa medya hesabında yaptığı paylaşımda köylülere teşekkür etti. Vali Akbıyık, “Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz’in cenazesini almak üzere kötü hava şartlarına rağmen seferber olan, çalışmalara katılan kahraman Kadıköy halkına teşekkür ederim” paylaşımında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...