Tgrt Haber
23 Ağustos 2016 21:59

Hakkari'de STK'lardan terör saldırlarına tepki

Hakkari'de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Hakkari'de STK'lardan terör saldırlarına tepki
hakkari, stk, teki,

Hakkari'de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Ensar Vakfı Hakkari Şube Başkanlığı ile Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu'nunda aralarında bulunduğu 27 Sivil Toplum Kuruluşu, Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te yaşanan terör saldırılarını kınadı.

STK'lar adına basın metnini okuyan Ensar Vakfı Hakkari Şubesi Başkan Yardımcısı İsmail Tunç, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın, teröre karşı verilecek en anlamlı cevap olacağını söyledi.

"Milletin bölünmez bütünlüğü hedef"

15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber tüm terör örgütlerinin, aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını belirten Tunç, şunları söyledi:

"Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber tüm terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep’te masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur."

Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyeceğini ifade eden Tunç, bütün terör örgütlerinin gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkenin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiklalini ve istikbalini hedef aldığını aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...