Tgrt Haber
10 May 2021 18:28

Hamas'tan İsrail'e ültimatom: Güvenlik güçlerinizi 18.00’e kadar çekin

İsrail’in Kudüs’teki saldırıları ve zulmü devam ediyor. İsrail, Kudüs’ün anahtarlarını bile çaldı. Hamas, saldırılara çok sert tepki gösterdi ve İsrail’e açık açık ültimatom verdi.

Hamas'tan İsrail'e ültimatom: Güvenlik güçlerinizi 18.00’e kadar çekin
İsrail,Hamas,Filistin,saldırı,Kudüs

İsrail’in Kudüs’teki saldırıları son bulmuyor. İsrail Kudüs’ün anahtarlarını bile çaldı. Hamas, saldırılara çok sert tepki gösterdi ve İsrail’e açık açık ültimatom verdi. Hamas’ın İsrail’e verdiği ültimatomda, “Güvenlik güçlerinizi saat 18:00’e kadar çekmezseniz saldıracağız” açıklaması yapıldı.

HAMAS’TAN İSRAİL’E MÜDDET

İsrail güçlerinin Filistinlilere uyguladığı zulüm ve şiddet devam ederken, Hamas, çok sert bir şekilde İsrail’e ültimatom verdi. İsrail güçlerine saldırış yapacakları çağrısı yapan Hamas, saat 18:00’e kadar geri çekilmemesi durumunda saldırıya geçeceklerini bildirdi. Hamas, verdiği ültimatomda ek olarak gözaltına alınan Filistinlilerin de saat 18:00’e kadar serbest bırakılması istedi.

AŞKELON’DA SIĞINAKLAR AÇILDI

Hamas’ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçti. İsrail’in saldırı durumuna geçmesiyle birlikte Aşkelon şehrinde halka sığınakların açıldığı bildirildi. Aşkelon Belediye Başkanı, “Bunu yapmak için resmi bir talep almadık ama bu konuda çok dikkatli davranmaya karar verdik.” İfadelerini kullandı. İsrail basınında yer alan haberler göre, roket saldırısından sonra hava sahasında uçak rotalarının değiştirildiği belirtildi. İsrail güçlerinin günlerdir devam eden saldırılarda Kudüs’ün farklı noktalarında yüzlerce Filistinli yaralandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...