Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2015 09:23

Hamsi, balıkçıları sevindirdi

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki balıkçılar denizden bugünlerde çıkan hamsi miktarından çok memnun olduklarını belirttiler.

Hamsi, balıkçıları sevindirdi
hamsi, balıkçılar,

Fatsa Limanı’na yaklaşan büyük balıkçı teknelerinde sabah saatlerinde hamsi bereketi yaşanırken tekne kaptanları bu yıl hamsinin çok çıktığını ve emeklerinin karşılığını bu sayede aldıklarını ifade ettiler. Teknelerin sabahın erken saatlerinde limana yaklaşması esnasında büyük bir hareket yaşanıyor. Tayfalar tarafından kasalanan balıklar araçlara yükleniyor. Araçlar da balıkları alarak müşterilere ulaştırıyor.
Hamside sezon bolluk olduğunu belirten Fatsalı Balıkçı Hüseyin Aydın, “Sabırsızlıkla beklediğimiz kaçak hamsi diye tabir edilen zamanlar geldi ve biz de hamsi avına çıktık. Gerçekten hamsi avı çok bereketli geçti. Bizler de, tayfalarımız da çok memnunlar. Son günlerde havaların kötü olması ava çıkmamamızı engellese de bu av sayesinde rahat bir nefes aldık. Sezondan genel olarak çok memnunuz” dedi.
Fırtına ve soğuk havalarda dahil hep denizde olduklarını dile getiren balıkçı Mustafa Mollaoğlu, “Bizim amacımız halkımıza günlük taze balık ulaştırıp yedirebilmektir. Hamsi balığında son zamanlar yaşanıyor. İri balıklar artık çıkmıyor ve yinede ona yakın balıklar çıkıyor. Mücadelemiz devam ediyor. Nisan 2016 yılına kadar denizdeyiz ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Hamside son zamanların yaşandığını belirten balıkçı Hüseyin Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Bundan sonra denizden çok balık çıkmaz ve güne göre değişir. İklim şartlarına göre balık çıkar. Hamsi denizde azaldı. 1 ay daha hamsi avcılığı sürer” ifadelerini kullandı.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...