Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2022 14:16

Hamsi bekleneni veremedi, yerine istavrit geldi! İşte istavritin fiyatı

Son günlerde hamsiden beklediğini bulamayan balıkçılar yönünü istavrite çevirdi. Balıkçı esnafı ve vatandaşları memnun eden, 20 TL’den ucuz satılan istavrit Trabzon ve Zonguldak’ta tezgahları doldurdu.

Hamsi bekleneni veremedi, yerine istavrit geldi! İşte istavritin fiyatı
Zonguldak,Trabzon,istavritin fiyatı,istavrit,hamsi,balıkçı

Zonguldak’ta hamsiden beklediğini alamayan balıkçılar yönünü istavrite çevirdi. Dün gece denize açılan balıkçılar onlarca kasa ile geldi. Karaya bol istavritle çıkan balıkçıların yüzü gülerken vatandaşların da yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Memnuniyetlerini dile getiren balıkçı esnafı ve balıkçılar, bu sezonu istavritle kapatmayı hedefliyor.

Tezgahları dolduran ve vatandaşı sevindiren istavritlerin kilo fiyatları da merak edildi. İstavrit tezgahlarda kilosu 20 TL’den satışa çıkarıldı.
Balık hali esnafı Oktay Ertürk, “İstavrit bu sene çok. Şu anda 20 TL en ucuz istavrit. Hamsiyi unuttum gibi birşey. Palamut zamanı geçti. En iyi istavritle mezgit. İstavrit geçen sene olmadı bu sene oldu. Boyları da kurtarıyor. İstavrite ilgi de var. Şu anda en ucuz balık. Sezonu istavrit ve mezgitle kapatırız” dedi.

Hamsi bekleneni veremedi, yerine istavrit geldi! İşte istavritin fiyatı

HAMSİ BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Gürcistan'da 1 Ocak itibariyle başlayan hamsi avı şu ana kadar bekleneni veremezken balıkçılar Gürcistan’dan da da hamsinin gelmeyişinin işlerini zorlaştırdığını söylediler.
Özellikle Trabzon’da da tezgahlarda görülmeyen hamsinin yerini istavritin alacağı tahmin ediliyor. İstavrit balık piyasasının en ucuz balığı olduğu aktarıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...