Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2014 10:44

Hangi Bakan Necip Fazıl'ın çaycılığını yaptı?

Bakan Taner Yıldız, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okurken okul dışı zamanlarda Necip Fazıl'ın Büyük Doğu dergisinde vaktinin çoğunu geçiriyordu. Üstad'ın sadece sohbetlerini dinlemeye gitmemişti, orada Üstad'ın çaycılığını da yapmaya başladı...

Hangi Bakan Necip Fazıl'ın çaycılığını yaptı?
taner yıldız, necip fazıl, üstad necip fazıl kısakürek, taner yıldız, kimdir, taner yıldız'ın bilinmeyen yönleri

Türkiye olayın ilk duyulduğu andan son işçinin de çıkarılmasına kadar Soma ile yatıp Soma ile kalktı. Tüm resmi bilgileri de ‘Buraya Başbakanımızın talimatıyla geldim' diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan öğrendik. Acılı maden işçilerinin tepkilerini hükümet adına tek başına göğüsleyen, onlarla birebir ilgilenen ve 5 gün süren kurtarma çalışmalarını organize eden Taner Yıldız taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan isim oldu. Yıldız, bölgede sadece kurtarma çalışmalarını koordine etmedi. Madenden sağ çıkan işçileri hastanelerde ziyaret edip, en doğru bilgileri onlardan aldı. Hayatını kaybeden işçilerin morga alınması ve morgdan ailelerine teslim edilmesi sırasında da hep ailelerin yanındaydı.
SAAT KAVRAMINI ORTADAN KALDIRDI
Olayın en sıcak saatlerinde gece yarısı bile canlı yayınlarda kameralar karşısına geçen Yıldız, açıklamasının her cümlesindeki kelimeleri büyük bir dikkatle kullandı ve yanlış bilgi verip kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara bir tek fırsat bile vermeden Soma'daki görevinin en iyi şekilde yerine getirdi. Bölgeye gelen siyasetçilere de eşlik etti. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de bilgi veren isim oldu.
MHP lideri Bahçeli'nin Soma'daki ziyaretini değerlendirirken Taner Yıldız ile söylediği sözler ise durumu özetler nitelikteydi; Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın Taner Yıldız beyin olayın başlangıcından itaberen Soma'da bulunması, kriz yönetimini üstlenmesi ve gece gündüz demeden devletin imkanlarını, bürokrasisini, sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma ekipleriyle koordineli çalışma başlatmış olması milletimizin her şart altında devletimizin yanında olduğunun güzel bir işareti olarak kabul edilmelidir.

TANER YILDIZ'IN BİLİNMEYEN YÖNLERİ

NECİP FAZIL'IN ÇAYCISI

Kayserili diye biliniyor ancak o Yozgat doğumlu. Lise eğitimini 2 Cumhurbaşkanı çıkaran Kayseri Lisesi'nde tamamlamış. Üniversite için İstanbul'a gelmiş. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okurken okul dışı zamanlarda Necip Fazıl'ın Büyük Doğu dergisinde vaktinin çoğunu geçiriyordu.

Hangi Bakan Necip Fazıl'ın çaycılığını yaptı?

Üstad'ın sadece sohbetlerini dinlemeye gitmemişti, orada Üstad'ın çaycılığını da yapmaya başladı. 3 yıl boyunca da bu görevini sürdürmüş. Sakal bırakmaya da o yıllarda karar vermiş.

HAYIRLI EVLAT TANER YILDIZ

Başbakan Erdoğan'ın enerji danışmanlığıyla başlayan AK Parti serüveni bakanlığa yükselmesiyle devam etti.

Bakan olduğu ilk günlerde Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, Yıldız'ın ‘Hayırlı evlat... Taner Yıldız' başlıklı yazısında şunları yazmış ve kamuoyu ve onun hakkında ilk kez bu bilgiyi öğrenmişti.

Hayırlı evlat... Taner Yıldız

Allah herkese böyle "hayırlı evlat" versin. 

Babası "emekli başçavuş." 

"Felç geçirdi" yatıyor. 

Annesi "yaşlı." 

"Hayırlı evlat" her hafta sonu (genellikle cuma günleri) direksiyona geçer, Ankara'dan Kayseri'ye gider.

Felçli babasını "yur-yıkar, tıraş eder." 

"Yaşlı annesine" bakar. 

Ellerini öper, hayır dualarını alır ve gece Ankara'ya "eş ve çocuklarının yanına"döner.

***

"Yeni" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan bahsediyoruz. 

Babası yemedi, içmedi onu okuttu. 

Elektrik Mühendisi oldu. 

Kayseri'de (bölgeye elektrik veren kuruluşun) genel müdürlüğünü yaptı. 

"Çalışkandır, özverilidir, dürüsttür." 

Ve -Kayserili onu çok iyi tanır- hayırlı evlattır. Üstlendiği "zor görevi-ağırlığı"taşıyacak bir isim.

TAM 25 YILDIR SAKALLI

Bakan Yıldız'ın dikkat çeken bir yönü de sakalı. Bakanlar Kurulu'na girerken polemik konusu olmuştu. Ve ‘Lügatımda olmayan tek kelime ‘sinekkaydı' diyerek sakalını asla kesmeyeceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...