Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2022 10:49

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik

Yurdun dört bir yanında devam eden kar yağışı etkisini daha da arttırdı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde binlerce kişi yolda kaldı, neredeyse hayatın durma noktasına geldiği trafikte, zorlu anlar yaşandı. Kar ve tipi, şehirlerarası yollar başta olmak üzere şehir içi ulaşımı da zorlaştırırken; birçok şehirde ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar ise hangi yolların kapalı olduğunu araştırmaya devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Ankara Otoyolu Bolu Dağı Geçidi bölgesinin İstanbul yönünün geçici olarak ulaşıma kapatıldığını duyurmasının ardından, gözler yapılacak yeni açıklamalarda. İşte, yol durumu ve ulaşıma kapalı yollara dair son dakika açıklamaları!

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik
trafik,kar,ulaşıma kapatılan yollar,istanbul,ankara,bolu,karayolları

Türkiye beyaza büründü, günlerdir devam eden kar yağışı, yerini zorlu koşullara bıraktı ve milyonlarca İstanbullu başta olmak üzere, birçok farklı şehirde de unutulmaz anlar yaşandı. Yolda mahsur kalan, evlerine gidemeyen vatandaşların imdadına ekipler yetişti. Birçok şehirde, ilçede ve köyde yollar ulaşıma kapandı! Yolda kalan vatandaşlar yolların ne zaman açılacağını sorgularken; yola çıkmak isteyen vatandaşlar ise hangi yolların kapalı ve açık olduğunu araştırmaya başladı. Birçok alanda hayatı olumsuz etkileyen hava durumu, trafiği de etkilemeye devam ederken; yollarda son durum nedir, hangi yollar ulaşıma kapalı? İstanbul'da hangi yollar kapatıldı? Ankara Otoyolu ve Bolu Dağı Geçidi ne zaman ulaşıma açılacak? 26 Ocak Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında kapanan yollar tam liste ve yol bilgisi ve son dakika açıklamaları haberimizde...

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik

26 OCAK YOL DURUMU VE ULAŞIMA DAİR SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Karaismailoğlu, olumsuz hava şartlarına karşı çalışmalarını sürdüren 11 bin personelin 3 bin 900 araç ve ekipmanla çalıştığı ve zorlandıklarını belirterek, "Özellikle Mahmutbey Kavşağı ile Hadımköy Kavşağı arasında yolda terk edilmiş araçlar sebebi ile trafik maalesef önemli bir zaman durdu. Yine Yassıören ile Çatalca arasında da yine yolda terk edilmiş araçlar nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Trafik kısmen de olsa şu an işliyor. Ancak Mahmutbey-Hadımköy ve Yassıören-Çatalca arasındaki terk edilmiş araçların kaldırılması süreci devam ediyor." diyerek, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Çalışmalar son sürat devam ederken; İstabul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu, Hadımköy yolu ve D-100 Karayolunda sürücüleri tarafından bırakılan özel araç, minibüs, kamyonet ve TIR gibi çok sayıda araç; sahipleri tarafından alınmayı bekliyor.

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik

 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 13.45 itibarı ile önemli kara yolu güzergahlarında önemli değişiklikler yapıldı. İşte, 26 Ocak yollarda son durum:

  • İstanbul-Ankara Otoyolu Bolu Dağı Geçidi Tünel İşletme Bölgesi'nde İstanbul yönü geçici olarak ulaşıma kapatılırken; bölgede sol şeritte biriken karın temizlenerek yolun genişletilmesi ve ulaşımın daha güvenli akışı sağlanması için çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte trafik akışı Abant Kavşağı'ndan D-100 yoluna aktarılarak sürdürülüyor.
  • İstanbul'a Anadolu ve Trakya yönünden araç kısıtlamaları kaldırıldı. Kuzey Marmara ve Tem otoyolları tüm araçlar için çift yönlü olarak ulaşıma açıldı.
  • Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Osmaniye-Antep arası çift yönlü ulaşıma açılırken, Seydişehir-Akseki yolunda da ulaşım sağlandı.
  • Kağızman-Ağrı, Taşkent-Sarıveliler, Sivas-Kangal, Divriği-Arapgir, Kangal-Alacahan-Hekimhan ve Erzincan-Erzurum yolu ulaşıma, Sivas- Kangal- Gürün yolu da TIR trafiğine kapatıldı.

Devam eden kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapatılan yolları an be an buradan takip edebilirsiniz

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik

25 OCAK YOL DURUMU VE SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

25 OCAK TEM OTOYOLU AÇIK MI?

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi TEM otoyolunun kapanmasına neden oldu. Gece de devam eden çalışmala neticesinde otoyolda trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Günün ilk saatlerinde, araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirilirken; otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durduğu da görüldü. Otoyolun baz bölümleri buza dönerken ekiplerin çalışmaları ise devam ediyor. 

Onlarca araç Beylikdüzü Hadımköy girişinde yolda kalırken; bölgede mahsur kalan araçlar trafiği durdururdu. Geceyi oldukları yerde geçiren sürücüler için ise oldukça uzun bir süreç, ekipler tarafından çözülmeye çalışıldı.

Polis ekipleri köprüler ve Avrasya'da çift yönlü kontrol noktası oluşturarak özel araçların geçmesine izin vermedi, Avrasya Tüneli'nde izin verilmeyen özel araçların trafikte uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Trafiğe çıkan sürücüler, bu karardan haberdar olmadıklarını ve mağduriyetlerini belirtti. 

25 OCAK KUZEY MARMARA OTOYOLU AÇIK MI?

Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören mevkiinde dün öğle saatlerinde yaklaşık 30 aracın dahil olduğu zincirleme kaza nedeniyle yol trafiğe tamamen kapatılmıştı. Etkisini arttıran ve gece boyunca devam eden kar yağışı, bölgeye çok sayıda aracın mahsur kalmasına neden oldu, yolcular araçlarında saatlerce bekledi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, yol yaklaşık 17 saat sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yolda yapılan kar küreme çalışmalarının ardından jandarma ekipleri Çatalca istikametine tek şerit halinde geçişlere izin verdi. Bölgede mahsur kalan İHA ekibi ise kurtarıldı.

Yaşanan hava koşulları sebebi ile 75 adet devlet ve il yolunun ulaşıma kapatıldığı aktarılan açıklamada, "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Düzce ve Bursa güzergahından İstanbul’a gidişler tedbir amaçlı durdurulmuştur. 6 il valiliği tarafından yoldan kalan kişiler için gerekli tedbirler alınmıştır." denilerek, yollardaki son durum aktarıldı. 

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik

25 OCAK KAR YAĞIŞI HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMALAR | İZİNLER, TATİLLER VE YOL DURUMU

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMALARI

  • İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bazı bölgelerdeki kar kalınlığının 85 santimetreyi bulduğunu ve bazı yolların güvenlik sebebi ile ulaşıma kapatıldığını bildirdi. İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) çalışmaları takip ettiğini belirten İmamoğlu, yağan karı "afet yağışı" olarak adlandırdığını ifade etti.  İstabul'un bazı bölgelerinde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını aktaran İmamoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi

 "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santim gibi kar yüksekliklerini ölçerek bize ulaştırdı. Güneydeki ilçelerimizde 50-60 santimetrelere iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 santimetrenin altında pek fazla yer ölçemiyoruz." 

  • Valilik ve AFAD üzerinden de etkili bir koordinasyonla çalışmaya devam ettiklerini belirten İmamoğlu, AKOM'da da İBB ile birlikte ortak çalışan birçok kamu kurumu olduğunu ifade etti. Meteoroloji verilerine göre yağışın hafifleyeceğini açıklayan İmamoğlu:

"Sokak canlılarını unutmadık ama bir afet gibi yağan kar esnasında tabii ki bunlara çözüm bulma şansımız oldukça güç. Birçok yol var kapalı olan. Ekrandan takip ettiğimiz, yavaş işleyen, tamamen durmuş yollar var. Özellikle kuzeye doğru gittikçe D-100'den başlayan, TEM bağlantısı, 3. Köprü yolu, havalimanına doğru olan noktalarda yoğun bir kar yağışı var. Şu kurumun yetkisinde bu yol, bu köprü demeden konuşuyorum. Çok zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmak için her dakika yoğun bir çaba içerisinde olacağız." dedi.

  • Yolda kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, otogarda bulunan vatandaşları da konaklatmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti ve vatandaşları uyardı:

"Sayın Valimizin açıkladığı kararla idari tatil var. Bunu da bir avantaja dönüştürüp inşallah bütün sıkıntıları çözmüş ve güzel bir güne başlamış olacağız. Lütfen acil bir durum olmadıkça evinizden çıkmayın, aracınızı kullanmayın. Bu saatten sonra asla yoğunluğa katılmayın."

Son dakika | Hangi yollar ulaşıma kapalı? Bugün kapalı ve açık karayolları hangileri? 26 Ocak İstanbul, Ankara, Bolu'da trafik

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA AÇIKLAMALARI

  • İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personellerin izinli sayılacağını duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 “Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır."

  • İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" dedi.
  • İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul otogarlardaki şehirlerarası otobüslerin çıkış kısıtlamasının 13.00'e kadar uzatıldığını açıkladı.
  •  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 2 bin 16 kişinin otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

İSTANBUL'DA BARAJLARDA SON DURUM

İstanbul'da devam eden ve etkisini gösteren yoğun kar yağışı, barajlardaki doluluk oranını da etkiledi. Barajlardaki doluluk oranı yükselişe geçti ve İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 54.11’e yükseldi. 

İSTANBUL'DA YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI, YASAK KALKTI! 

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter hesabından, İstanbul'da KGM ağındaki yol durumuna dair şu açıklamayı yaptı:

"Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul'da KGM ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır"

İSTANBUL’A GİRİŞLER AÇILDI MI, ŞEHİR GİRİŞ ÇIKIŞI VAR MI?

İstanbul'daki yolları açılmasının ardından, devame den ulaşım ve trafik için beklenen haberi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya verdi. Vali Yerlikaya, giriş çıkışların açıldığını şu sözlerle duyurdu:

"Değerli İstanbullular, Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize giriş kısıtlaması kaldırılmıştır."

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...