Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2015 14:53

Harabede 11 bin lira buldular!

MARDİN’in Derik İlçesi’nde 3 kız çocuğu, oynadıkları topun kaçtığı harabe binada bir çanta içinde 11 bin 100 lira buldu.

Harabede 11 bin lira buldular!
Çocuk, harabe, top 11 bin lira, haber,Mardin,Ramazan,

Çocukların büyüklerine gösterdiği paralar haber verilmesi üzerine mahalleye gelen polis ekiplerine teslim edildi.  Mardin’in Derik İlçesi’nde Atatürk İlkokulu’na giden 10 yaşındaki Zeynep Yavuz, kuzeni 11 yaşındaki Zilan Yavuz ve 11 yaşındaki Fatma Göngörür, Pazar günü Kale Mahallesi’ndeki evlerinin önünde voleybol oynamaya başladı. Çocukların oynadığı top, sokak üzerinde daha önce ahır olarak kullanılan ve harabeye dönen bina ile sokak arasındaki 1.5 metre yüksekliğindeki duvarın arkasına kaçtı. Çocuklar topu almak için girdikleri binada topun altında bir çanta görünce içini açıp baktı. Çantanın para dolu olduğunu gören çocuklar, durumu hemen büyüklerine bildirdi.
Büyüklerin haber vermesiyle sokağa gelen Kale Mahallesi muhtarı Ramazan Dursun, durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verdi. Polis ekipleri muhtarın teslim ettiği çanta içinde yaptıkları sayımda 11 bin 100 lira olduğunu belirledi. Paraların seri numaraları alınarak, emniyete götürüldü. Polis, mahalle muhtarı ile görgü tanıklarının ifadesine başvururken, Derik Cumhuriyet Savcılığı da bulunan parayla ilgili soruşturma başlattı.
’HEMEN BÜYÜKLERİMİZE GÖSTERDİK’
Para dolu çantayı bulan çocuklardan Zeynep Yavuz, oynadıkları topun kaçması üzerine yıkık olan binaya girdiklerini belirterek, "Top bir çantanın üzerinde durmuştu. Önce topu aldık, sonra çantanın fermuarını merak edip açtık. İçinde paralar olduğunu görünce hemen sokakta bulunan büyüklerimize götürüp gösterdik. Onlar da polise haber verdi. Polis, paraları sayıp götürdü, biz çanta içindeki paralar kiminse bulunup sahibine verilmesini istiyoruz" dedi.
MUHTAR: ÇOCUKLARI KUTLAMAK GEREKİR
Kale Mahallesi Muhtarı Ramazan Dursun, kendisine para dolu bir çanta bulunduğunun söylenmesi üzerine olay yerine gittiğini ve daha sonra paraları götürünce durumu emniyete bildirdiğini söyledi. Dursun, "Polis parayı saydı ve seri numaralarını aldı. Sahte olup olmadığını belirlemek için bir bankaya götürüp kontrol ettirdi. Paraların sahte olmadığı belirlendi. Parayı bulup büyüklerine haber veren çocukların bu davranışını kutlamak gerekir" diye konuştu.
Derik’te adli emanete alınan 11 bin 100 liranın sahibinin bulunması için polis, çalışmalarını sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...