Tgrt Haber
23 Kasım 2021 14:44

Hasan Fehmi Güneş kimdir, neden öldü? Hasan Fehmi Güneş neden istifa etti?

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından ''Hasan Fehmi Güneş kimdir, neden öldü? Hasan Fehmi Güneş neden istifa etti?'' soruları gündeme geldi.

Hasan Fehmi Güneş kimdir, neden öldü? Hasan Fehmi Güneş neden istifa etti?
hasan fehmi güneş,,içişleri bakanı,

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Önceki dönemlerde Partimizin Milletvekili ve İçişleri Bakanlarımızdan Hasan Fehmi Güneş'i kaybettik. Ailesine, CHP ailemize ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı. İşte Hasan Fehmi Güneş hakkında bilmeniz gerekenler. 

HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR? 

Hasan Fehmi Güneş 1934 yılında Adapazarı’nda dünyaya geldi. Hasan Fehmi Güneş üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aldı. Hasam Fehmi Güneş kariyeri boyunca Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 - 12 Eylül 1980), XVIII. ve XXII. dönem İstanbul Milletvekiliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Hasan Fehmi Güneş Türkiye Büyük Millet Meclisi 18.ve 22. dönem milletvekilidir. Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu dönemde, 16 Ocak 1979 tarihinde başladığı İçişleri Bakanlığı görevinden 5 Ekim 1979 tarihinde istifa etti. 

Hasan Fehmi Güneş 5 Ekim 1979 tarihinde, oyuncu Aynur Aydan ile aralarında geçen bir aşk skandalı sonucu hükûmetten istifa etti. Yerine Vecdi İlhan geldi. Hasan Fehmi Güneş evli ve iki çocuk babasıdır. 

HASAN FEHMİ GÜNEŞ NEDEN İSTİFA ETTİ? 

Hasan Fehmi Güneş 5 Ekim 1979 tarihinde İçişleri Bakanı görevinden istifa etti. Oyuncu Aynur Aydan ile aralarında geçen bir aşk skandalı sonucu hükûmetten istifa etti. Adı bir zamanlar sanatçı Aynur Aydan ile anılmasının ardından Hasan Fehmi Güneş istifa etti. 

AYNUR AYDAN KİMDİR? 

Aynur Aydan 1946 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Henüz 13 yaşındayken ‘oyuncu olmak için’ için evlenen Aynur Aydan ilk kez 1966 yılında İntikam Fırtınası filmi ile çıkış yaptı. 1960 ve 1970'li yılların ünlü dansçısı Kudret Şandra'dan dans dersleri aldı. Aynur Aydan Yeşilçam filmlerinde çeşitli rollerde oynadı. 

1979 yılında İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile ilişkisi gündeme bomba gibi düştü. Skandalın ardından Hasan Fehmi Güneş istifa etti. Aynur Aydan 1984 yılına kadar sinemaya ara verdi. Sanatçı 1999 yılında yine mesleğini bırakmasından sonra bir dönem Tarabya Spor Kulübü başkanlığı görevini yürüttü. 2008 yılında yeniden bir tv dizisi ile ekranlarda görünse de aktif olarak sinema ve dizilerde rol almadı. 

Hasan Fehmi Güneş kimdir, neden öldü? Hasan Fehmi Güneş neden istifa etti?

Aynur Aydan yıllar sonra konuya ilişkin açıklama yaptı. Aydan "İzmir Fuarı için Efes Otel'de kalıyordum. Hasan Fehmi Güneş ile aynı asansöre bindik. Bir hafta sonra aradığında kalbim duracak sandım. İlişkimiz altı buçuk ay sürdü. 'Bir gün yakalanırsak, sen çok meşhur olursun' derdi. Yakalanınca ne yapacağımıza dair bir planımız olsaydı keşke. Bir yere gitseydik, kaybolsaydık, bir daha dönmeseydik. Haber gazetelere çıkınca bir daha hiç konuşmadık. MİT evime geldi, ben ve ailem sorguya çekildik. Ama hiç pişman olmadım, bugün olsa yine yaşarım. Heyecan, sevgi, tehlike… Hepsini bir arada yaşadık. Benim yüzümden istifa etti diye çok üzüldüm. Çok değerli, kaliteli bir insandı. Bugüne kadar tek kelime etmedi. Adam gibi adam işte! Hâlâ o aşkı yaşıyorum, yerini kimse alamadı. İçtiği bir sigaranın paketini ve üzerinde 'içişleri bakanı' yazılı bir kağıdı hâlâ saklıyorum" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...