Tgrt Haber
20 Haziran 2015 18:59

Hasan usta dünyaca ünlü yıldızı tanımadı

Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere Mardin'e gelen sinema yıldızı Angelina Jolie'nin uğradığı duraklardan biri Şahmeran ustası Hasan Özcan'ın dükkanı oldu.

Hasan usta dünyaca ünlü yıldızı tanımadı
suriye, Angelina Jolie,

Ünlü sinema yıldızı ve BM İyi Niyet Elçisi Angeline Jolie, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere akşam saatlerinde özel uçakla Mardin'e geldi.Jolie, BM'ye ait araçlarla Mardin merkezdeki 1'inci Cadde'ye gitti. Önce Şahmeran ustası Hasan Özcan'ın dükkanına giren Angelina Jolie, kızı Shiloh ile birlikte alışveriş yaptı. Jolie, dükkana girdikten sonra burada Selçuklu, Osmanlı ve Süryani motifleriyle süslü eşyalara göz attı. Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Hasan Özcan, Angelina Jolie'nin dükkanlarına geleceğinden habersiz olduğunu, ilk gördüğünde kendisini tanımadığını söyledi.

Jolie'ye şahmeran, tespih ve yüzük hediye ettiklerini dile getiren Özcan, Jolie'nin misafirperverliklerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti ve ekledi; "Kendisi, her biri 250'şer dolardan olmak üzere bir adet işlemeli sürahi ve büyükçe bakır tepsi aldı." Jolie için "Kültürümüzle ilgili sorular sordu" diyen Özcan; Osmanlı, Ermeni ve Süryani motiflerini Jolie'ye anlattığını, son olarak da şahmeranın Mezopotamya'daki hikayesini anlattığını söyledi. Dükkanda 500 dolarlık harcama yapan Jolie ile Özcan hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...