Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2014 19:53

Haşim Kılıç'tan 'Yeniden yargılama' açıklaması

Haşim Kılıç, HSKY tartışmaları, yeniden yargılama, özel mahkemeler ve AİHM'ye yapılan başvuruların azalmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haşim Kılıç'tan 'Yeniden yargılama' açıklaması
haşim kılıç, yeniden, hsyk, özel mahkeme, aihm, başvurular, önemli açıklama, strasbourg, anayasa mahkemesi, ntv, kılıç

Strasbourg'da temaslarda Bulanan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, NTV'ye özel açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Eğer bir hakkı ihlal edildiği gerekçesiyle bir kişi anayasa mahkemesine başvurmuşsa ve ihlal edilen bu hak yargılanmanın yeniden yapılmasını gerektiyor ise bu konuda hiç kuşku yok yargılama yeniden yapılacaktır. Türkiye'de şöyle yanlış bir algı var. sanki anayasa mahkemesi bir temyiz mahkemesiymiş gibi bir rol üstlendirilmeye çalışılıyor. bence bu fevkaleda yanlış. Ancak onun dışında bir hak ihlali söz konusu olursa bu anayasa mahkemesinin görev alanına giriyor. Bir hakkın ihlalini gerektiren bir durum söz konusuysa yeniden yargılama olacaktır. Ancak yeniden yargılamayı suretiyle giderilmeyecek bir ihlal söz konusuysa tazminat hükmet yoluyla bu ihlalin giderilmesine çalışılıyor”Biz bu konularda hiç konuşmayan kurumlardan birisiyiz, zira bu tartışılan konunun anayasa mahkemesinin önüne gelme ihtimali yüksek” Haşim Kılıç, özel mahkemelerın kaldırılması konusunun ise meclis'in takdiri olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...