Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2016 12:21

Hastanede doktoru darbeden sanığa hapis cezası

Rize'de parmağı kesilen bir yakınını getirdiği hastanede tartıştığı doktoru yaraladığı, tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hastanede doktoru darbeden sanığa hapis cezası
rize,hastane,doktor,hapis,

Rize 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık İ.K. ile doktor R.Ş. katıldı. Doktor R.Ş'nin avukatı Fulya Konrat Helvacı da duruşmada hazır bulundu.
Savunması alınan sanık İ.K, 30 Nisan 2014'te gerçekleşen olay günü, ağabeyinin oğlunu kesilen 3 parmağı kopmak üzereyken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirdiğini belirterek, "Hastanede çocuk bağırıyordu, doktor R.Ş. de bağırmamasını söylüyordu. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. O anki sinirle hakaret ve tehditte bulunmuş olabilirim ama kendisine vurmadım ancak boğazına sarılmış olabilirim, pişmanım" dedi.
Olayın ardından R.Ş'den özür dilediğini de anlatan İ.K. beraatını istedi.
Doktor R.Ş. ise sanığın boğazına sarılıp iterek kendisini duvara vurduğunu, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu savundu. Olaya ilişkin tanıklar da sanığı suçlayıcı yönde ifade verdi.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığı, "kasten yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan 11 ay 20 gün ve "tehdit" suçundan 5 ay olmak üzere toplam 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, İ.K'nin başka suçtan sabıkalı oluşu ve mahkemede bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması sebebiyle, sanığın cezasının ertelenmesine ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanığın cezasını cezaevinde çekmesine karar veren mahkeme, sanık hakkında hapis cezasının bitmesinin ardından da bir süre denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını kararlaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...