Tgrt Haber
04 Nisan 2015 11:33

Hastanede nakil skandalı iddiası

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nde ağır bir beyin ameliyatı geçiren 16 yaşındaki Bedir Sarı’nın, ameliyat sonrası bağlanacak cihaz bulunmadığı gerekçesiyle ameliyattan sonra başka bir bölüme nakledildiği iddia edildi.

Hastanede nakil skandalı iddiası
Abdullah Sarı, Bedir Sarı, beyin ameliyatı, ege üniversitesi, İzmir

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nde ağır bir beyin ameliyatı geçiren 16 yaşındaki Bedir Sarı’nın, ameliyat sonrası bağlanacak cihaz bulunmadığı gerekçesiyle ameliyattan hemen sonra sedyeyle taşınarak ambulansla hastanenin çocuk cerrahisi bölümüne nakledildiği, skandal nakil işleminin iki gün içerisinde iki kez gerçekleştiği iddia edildi.
İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Sarı ailesi, ağır beyin ameliyatı geçiren 16 yaşındaki oğullarının ameliyattan hemen sonra cihaz bulunmadığı gerekçesiyle ameliyathaneden çıkarılarak ambulansla çocuk cerrahisi bölümüne nakledildiğini iddia etti. İddiaya göre, sık sık baş ağrısı çeken 16 yaşındaki Bedir Sarı’nın, yapılan tetkiklerin ardından beyninde kitle tespit edildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nde ameliyata alınan Sarı, dört saat boyunca ameliyathanede kaldı. Ameliyat sırasında kanaması oluşan Sarı, bölümde ilgili cihazların bulunmadığı gerekçesiyle sedyeye konularak ambulansla hastanenin başka bölümü olan çocuk cerrahisi bölümüne nakledildi. Bir gece yoğun bakımda kalan Sarı, tekrar kanamasının başlaması üzerine yine ambulansla beyin ve sinir cerrahisi bölümüne getirilerek ikinci kez ameliyata girdi. Sarı, ikinci ameliyatın ardından da cihaza bağlanmak için tekrar ambulansla çocuk cerrahisi bölümüne götürüldü. 
“ENGEBELİ YOLDA SALLA SALLANA GÖTÜRÜLDÜ” 
Ağır beyin ameliyatından yeni çıkmış olan oğlunun engebeli yollarda sarsa sarsa diğer bölüme götürüldüğünü söyleyen Bedir Sarı’nın babası Abdullah Sarı, “Bize cihaz olmadığı için götürdüklerini söylediler. Beyin ameliyatı olmuş birinin bu şekilde götürülmemesi gerektiğini söyledim. ‘Burada cihaz yok, donanımımız yok’ dediler. Ambulansla giderken sallandı. Şuanda da durumu olumsuz seyrediyor. İkinci ameliyat da oldu, aynı şekilde ambulansla geldi, gitti” dedi. 
“ÇOCUĞUMU İYİLEŞTİRİN” 
Hastaneden sağlıklı bilgi alamadıklarını belirten acılı baba, “Sadece ‘yaşıyor, nefes alıyor’ diyorlar o kadar. Böyle hatalar olmasın. İnsanları canı bu kadar ucuza gitmesin. Ben bunu rica ediyorum. Benim için şuanda çocuğumun kurtulması önemli. Başka bir şeyin peşinde değilim. Çocuğumu iyileştirin” diyerek göz yaşı döktü. 
“KİTLEYİ ALIP ALMADIKLARINDAN EMİN DEĞİLLER” 
Bedir Sarı’nın halası Besra Alagöz ise doktorların önce basit bir ameliyat olacağını söylediğini belirterek şunları söyledi: “Bir hafta önce yatışı oldu, bir gün önce ameliyata alındı. ‘Ameliyat edilecek, aynı serviste yatağına alınacak’ dendi. Bir önceki gün dört saat süren bir ameliyat yaptılar. Kanama olmuş. Hemen kapatmışlar. Kitleyi alıp almadıklarından da emin olmadıklarını söylediler. Ameliyathanenin önünde beklerken çocuğu ameliyattan sedyeyle çıkardılar. Ambulans da dışarıda bekliyordu. O çocuk sarsıla sarsıla Ege Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Yoğun Bakım Servisi’ne gönderildi. Yoğun bakımda bir gece kaldı, tekrar kanama olmuş, bugün tekrar getirdiler ikinci bir ameliyat yaptılar. Sonra tekrar çocuk cerrahisi bölümüne götürüldü. Rica ettik, neden gerekli tesisatın burada bulunmadığına dair açıklama istedik. Cihaz olmadığı için götürdüklerini kendileri söyledi.” 
“BEYİN AMELİYATI NASIL BASİTE ALINABİLİYOR?” 
Yeğeninin ağır bir ameliyata rağmen iki kez nakledildiğini kaydeden Alagöz sözlerini şöyle sürdürdü: “O şekilde çocuğu götürdüler. Israrla neden yapıldığını sorduk. Neden önlem alınmadı? Ameliyattan sonra çocuğa takılacak cihazın burada bulunmadığını söylediler. O zaman ameliyatı cihazın bulunduğu yerde yapsaydınız. Aile olarak neye uğradığımızı şaşırdık. Annesi babası bitkin vaziyette. ‘Yapmamız gerekiyordu’ dediler. Beyin ameliyatı nasıl bu kadar basite alınabiliyor? Hastane yetkilileri ‘haklısınız’ diyor. ‘Cihaz olmadığı için’ diyor. Yeğenim evladım demek. Burada iki gündür perişanız.”  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...