Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 09:59

Kalem inatlaşması hastanın sonu olmuştu: Tekniker için istenen ceza belli oldu

İstanbul'daki bir hastanede hemşireyle kalem yüzünden inatlaşan ve yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların oksijen vanasını kapatarak bir hastanın ölümüne sebep olan tekniker için istenen ceza belli oldu.

Kalem inatlaşması hastanın sonu olmuştu: Tekniker için istenen ceza belli oldu
yoğun bakım,tekniker,solunum cihazı,hastane

İstanbul'daki hastanede yoğun bakımda görevli biyomedikal teknikerinin hemşire ile şakalaşması ölümle sonuçlandı. Aralarındaki kalem inatlaşması sebebiyle teknikerin, yoğun bakım hastalarının bağlı olduğu oksijen vanasını kapatması sonucu Yusuf Sanin isimli hasta hayatını kaybetti. Sani'nin ölümüne sebep olan tekniker Fatih K. hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede savcılık, biyomedikal teknikerinin diğer sağlık personeliyle şakalaşma maksadıyla bilinçli olarak vanayı kapattığı ve bu eylemin neticesini öngörmesi gerektiğine dikkat çekti.

"KALEMİ GETİR YOKSA..."

İstanbul'da bir hastanede yoğun bakımda görevli biyomedikal teknikeri ve hemşire arasındaki kalem şakalaşması faciayla sonuçlanmıştı. Hemşire Ekrem K., bir evrakı imzalamak için biyomedikal teknikeri 35 yaşındaki Fatih K.'nin cebindeki kalemi aldı. Kalem inatlaşması sürerken, "Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" diyen Fatih K. dediğini yaptı ve oksijen vanasını kapattı.

5 HASTAYI TEHLİKEYE ATTI

O anlarda yoğun bakımda bulunan hastalar havasız kaldı, hastanenin alarmı çalmaya başladı. Hastane yönetiminin tespitlerine göre yaşanan olay günü 16:34 sıralarında yoğun bakıma giriş yaptığı, 16.40 sıralarında yoğun bakım ünitesini besleyen oksijen vanalarından birini kapattığı, bu esnada yoğun bakımda 5 hastanın oksijen desteği aldığı ve oksijen vanalarının kapanması sonucu görevlilerin seyyar oksijen vanalarıyla hastalarını tedavi etmeye çalıştığı tespit edildi.

'BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA'

Sabah'ın haberine göre, savcılık tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcılıkça, Yusuf Sanin'in ölümüne neden olan tekniker hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, ölen Yusuf Sanin'in eşi müşteki olarak yer aldı.

SEYYAR OKSİJENLE TEDAVİ ÇABASI

Ekrem ve Fatih arasındaki şakalaşmanın anlatıldığı iddianamede, Fatih'in olay günü 16.34'te yoğun bakıma giriş yaptığı, 16.40'ta yoğun bakım ünitesini besleyen oksijen vanalarından birini kapattığı, yoğun bakımda 5 hasta oksijen desteği alıyor olmasına rağmen oksijen vanalarının kapattığı anlatıldı.
Görevlilerin, seyyar oksijen vanalarıyla hastaları tedavi etmeye çalışıldığı kaydedilen iddianamede, 16.53'te hemşire Ekrem K. kapalı olan oksijen vanasını açtığı, bu sırada Yusuf Sanin'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre yoğun bakımda entübe şekilde oksijen ünitesine bağımlı olarak hayatta kaldığı fakat oksijen vanasının kapatılmasıyla hayatını kaybettiğine dair verilen rapor anlatıldı.

'SONUCUNU ÖN GÖRMELİYDİ'

Biyomedikal teknikeri olarak çalışan Fatih K.'nin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı bir eylemi sonucu oksijen vanasını kapatarak maktulün vefat etmesine neden olduğu ifade edilen iddianamede, şüphelinin bu eylemi nedeniyle Yusuf Sanin'in vefat etmesine neden olduğu, meydana gelebilecek olan bu olumsuz sonucu ön görebilecek durumda olmasına karşın diğer sağlık personeliyle şakalaşma maksadıyla bu eylemi bilinçli taksir ile hakaret ederek gerçekleştirdiği kaydedildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. 9 yıla kadar hapsi istenen Fatih K., ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...