Tgrt Haber
06 Şubat 2023 09:57 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 12:59

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Hatay Havalimanı pisti yarıldı, asfalt kalktı

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğünde deprem Hatay’da ağır hasara yol açtı. Hatay Havalimanı’na pist yıkılırken görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Videoda Hatay Havalimanı'nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü.

hatay,havalimanı,pist,kahramanmaraş,deprem

Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğünde deprem 10 ili vurdu. Birçok noktada binalar yıkılırken enkaz altında kalan vatandaşların kurtartılması yönünde çalışmalar devam ediyor. Deprem şiddetinin hissedildiği Hatay’da Havalimanı enine doğru yarıldı. Asfaltın kalktığı görüntülerde İskenderun ve Antakya’da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığı belirtildi.  Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonucu kentte yıkılan binalar bulunduğunu belirterek, “Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var.” dedi.

“DEVLET HASTANELERİ YIKILDI”

Doğan, AA muhabirine, deprem nedeniyle Hatay’da yıkılan binalar olduğunu söyledi. İskenderun ve Antakya’da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

“Antakya ve Kırıkhan’da yıkık binalar var. İskenderun’daki ve Antakya’daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var.”

PİST YARILDI, ASFALT KALTI

Hatay Havalimanı’nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...