Tgrt Haber
06 Kasım 2021 10:25

Hava ulaşımına sis engeli

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi. Havalimanı sis nedeniyle iniş ve kalkışlara kapatıldı.

Hava ulaşımına sis engeli
THY,sabiha gökçen,esenboğa,istanbul,ankara

İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar saat 08:00 itibarıyla durduruldu.

İstanbul' da gece saatlerinde başlayarak sabaha karşı etkisini ciddi oranda arttıran sis, kentteki hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun sisin etkisiyle birlikte görüş mesafesinin 175 metreye kadar düşmesi nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlarda aksamalar yaşanıyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda tarifeli uçak, yoğun sisin getirdiği düşük görüş mesafesi nedeniyle havalimanına iniş gerçekleştiremiyor. İniş için alçalamayan uçaklar havada uzun süre tur atmak durumunda kaldı.

Sisin etkisiyle yaşanan aksamalar nedeniyle, tarifeli seferlerde de rötarlar yaşanıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle şu ana kadar Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 11 tarifeli uçak, başka meydanlara divert (yönelme) etti, yine 16 sefer ise iptal oldu. Benzer şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalanmak isteyen uçaklar da yerde bekliyor. Havada yakıt kritiğine giren uçaklardan bazıları ise İstanbul Havalimanı’na divert etti. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki operasyonların, hava koşullarının iyileşmesiyle saat 12.00’den itibaren yeniden başlaması bekleniyor.

Hava ulaşımına sis engeli

İSTANBUL HAVALİMANI’NA 12 UÇAK DİVERT ETTİ

Öte yandan, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede ise “İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan sis yüzünden, dün akşamdan itibaren toplam 12 uçak İstanbul Havalimanı'na divert etmiştir. Divert uçuşlar devam etmekte olup havalimanımızda operasyon kesintisiz sürmektedir” denildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen ve Esenboğa’da İstanbul ve Ankara’da oluşan yoğun sis nedeniyle gecikmeler yaşanabileceğini bildirdi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İstanbul ve Ankara'da etkisini gösteren yoğun sis Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanı operasyonlarımızı etkilemektedir. Durumun gün içerisinde devam etmesi ve uçuşlarımızda iptal veya gecikmeler yaşanması beklenmektedir. Siz değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...