Tgrt Haber
29 Haziran 2016 20:42

Havaalanı saldırısına yurttan tepki yağdı

Giresun, Ordu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınandı.

Havaalanı saldırısına yurttan tepki yağdı
havaalanı, saldırı, tepkiler,

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısından duyulan üzüntü belirtildi.

Açıklamada, terör örgütlerinin, geçmişten süregelen bu tür alçakça saldırılarla hain emellerine asla ulaşamayacakları vurgulanarak, "Buna inancımız tamdır. Biliyoruz ki milletimiz birlik ve beraberliğiyle bu tür saldırılara en iyi cevabı verecektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

- Ordu

Ordu Üniversitesi de Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Üniversitenin resmi internet sitesinden "Terörü lanetliyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"28 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen hain terör saldırısı milletimizi çok derinden üzüntüye sevk etmiştir. Ordu Üniversitesi camiası olarak milletimizin birliğini ve dirliğini hedef alan her türlü terör eyleminin karşısında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor ve bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hain terör odakları bilmelidir ki yüce Türk milleti hiçbir zaman teröre boyun eğmemiştir ve bundan sonra da eğmeyecektir. Bu duygularla milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Öte yandan bir günlük milli yas ilan edilmesiyle üniversitenin Cumhuriyet yerleşkesinde bayraklar yarıya indirildi.

- Rize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin de "Terörü lanetliyoruz" başlıklı açıklamasında, "Başta Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen hain terör saldırısı olmak üzere ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne yönelik terör saldırılarını nefretle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, terörün milliyeti, dili, dini ve ırkı olmadığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Terör, birilerine göre iyi birilerine göre kötü olamaz. Terör herkese ve her anlayışa göre kötüdür ve kabullenilemez. Unutulmamalıdır ki Türkiye, can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan, kandan, kaostan, nefretten beslenen terör destekçilerini, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınarken bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını kınayarak, "Türkiye'nin istikrarını, büyümesini ve güçlenmesini kabul edemeyen bu hainler ile işbirlikçilerine, devletimiz tarafından hak ettikleri cezanın verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Son yıllarda Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin, dünyanın dikkatinden kaçmadığına işaret eden Gümrükçüoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu gelişmeler kuşkusuz ki art niyetli gizli düşmanlarımızı fazlasıyla rahatsız etmekte, oluşturdukları taşeron terör örgütleriyle ülkemizin istikrarına ve huzuruna kast etmektedirler. Mazlum milletlerin hamisi olan Türkiye, yapılmış olan bu saldırının üstesinden gelecektir. Havalimanının dış hatlar terminalinde silahlı saldırı ve bomba patlatılması münasebetiyle ülkemize gelen yabancı milletlere mensup insanlara 'Türkiye güvenli bir ülke değil' mesajını vermek isteyen bu hainlerin yaptıklarını ve masum insanların katledilmesini nefretle telin ediyoruz. Acımız büyüktür. Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dilerken, bu katillerin ve tüm iş birlikçilerinin devletimiz tarafından en ağır şekilde cezalandırılacağına olan inancım tamdır. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...